Eski Mahalle'nin Eskimeyen Muhtarı - Son Dakika
Yerel

Eski Mahalle'nin Eskimeyen Muhtarı

Erdinç Aksoy ve İbrahim Tığ - Zonguldak'ın Devrek ilçesinin Eski Mahallesi'nde 7 cumhurbaşkanı, 12 başbakan, 18 kaymakam ve 8 belediye başkanı gören muhtar, 39 yıldır aralıksız görev yapıyor.

02.01.2012 14:01

Erdinç Aksoy ve İbrahim Tığ - Zonguldak'ın Devrek ilçesinin Eski Mahallesi'nde 7 cumhurbaşkanı, 12 başbakan, 18 kaymakam ve 8 belediye başkanı gören muhtar, 39 yıldır aralıksız görev yapıyor.

Devrek'in kent merkezindeki Eski Mahallesi'ne ilk kez 1973'te 33 yaşındayken muhtar seçilen Suat Dankaz, bu tarihten itibaren yapılan bütün seçimleri kazandığı yerleşim biriminde muhtarlıkta rakip tanımıyor.

Meslek hayatında Cevdet Sunay'dan itibaren 7 cumhurbaşkanı, Ferit Melen dahil 12 başbakan gören Muhtar Dankaz, Devrek'te 18 kaymakam ile 8 belediye başkanı döneminde de sürdürdüğü görevine sağlığı el verdikçe devam etmeyi planlıyor.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne geçilmesiyle yaklaşık 2 yıl önce bilgisayar kullanmayı da öğrenen Dankaz, yıllar önce yazarak hazırladığı evrakın bilgisayardan çıktısını alarak vatandaşlara hizmet veriyor.

Muhtar Dankaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların her türlü talebini karşılamak için yıllardır çalıştığını, mahallenin eksiklerinin giderilmesine yönelik de hizmetleri olduğunu söyledi.

Meslek hayatında çok sayıda cumhurbaşkanı, başbakan, kaymakam ve belediye başkanının değiştiğini, kendisinin ise görevini sürdürmeye devam ettiğini ifade eden Dankaz, şöyle konuştu:

"Mahallemizin ne ihtiyacı varsa bu yöneticilerimizin desteğiyle yapmaya çalıştım. Vatandaşların ikametgah gibi ihtiyaçlarını karşılık beklemeden yaptım. Halk benden, ben de halktan memnunum. 39 yılda karşıma sadece 2 aday çıktı. Onlar da sandıkta yenildi. Halk 'ceketini assan kazanırsın' der, ben de ceketimi asıp kazanıyorum. Doğum kaydını bildirdiğim kişiler evlenip çocuk sahibi oldu. Gelinler ve damatlar hep beni ziyarete gelirler. Meslek hayatımda sıkıyönetim dönemlerinde bile sıkıntı yaşamadım. Mahallede 6 bin 500 civarında kişi yaşıyor. Bunlardan 2 binin üzerinde kişi benim seçmenim. Bu kişilerin yüzde 80'ini de tanırım."

Muhtar Dankaz, mesleğinin ilk yıllarından çok farklı dönemlerin yaşandığına işaret ederek, "Teknoloji gelişiyor. Biz de ayak uydurmak zorundayız. Geçmişte ikametgahları elimizle yazıyorduk, şimdi bilgisayarda hazırlıyorum. Kendi çabamla bilgisayarı öğrendim' dedi.

Mahalle sakinlerinden esnaf Rıdvan Çelik, 30 yılı aşkın süredir mahallede yaşadığını belirterek, "Çocukluğumuzdan itibaren muhtarımızı tanıyoruz. Çok iyi bir insan, herkese elinden geldiğince yardımcı olur. Oyumuz hep onadır. Dediği gibi, ceketini assa kazanır" diye konuştu.

Suna İstek de Muhtar Dankaz'ın her işlerine koştuğunu belirterek, "O bizim babamız, ağabeyimiz, dostumuz" dedi.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Mahalle'nin Eskimeyen Muhtarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement