Eskişehir'de "21. Yüzyılda İslam'a Bakış" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de "21. Yüzyılda İslam'a Bakış" Konferansı

Eskişehir\'de "21. Yüzyılda İslam\'a Bakış" Konferansı

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şubesi tarafından “21.Yüzyılda İslam’a Bakış” konulu konferans düzenlendi.

06.01.2014 17:09

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şubesi tarafından "21.Yüzyılda İslam'a Bakış" konulu konferans düzenlendi.

Taşbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit dinleyicilerle buluştu. Konferansın açış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, sendikacılığın, üyelerinin özlük hakları için mücadele etmek olmadığını ifade etti. Urfalı, "Sendikacılık toplumsal olaylara ilişkin duyarlılık göstermeyi, söz söylemeyi ve mücadele etmeyi de gerektirir. Bugün Türk Eğitim-Sen olarak gösterdiğimiz bu duyarlılığın nişanelerinden birincisiyle beraberiz" dedi.

Urfalı'nın ardından konuşma yapan Prof. Dr. Nadim Macit, Türklerin Anadolu'ya yerleşmesinden sonraki misyonerlik faaliyetlerine değindi. Macit, "Anadolu dağlarına ömürlerini veren bu insanların, 1800'lü yıllarda Amerikan 'Board' teşkilatı ile yazışmaları tespit edildi. Teşkilat bünyesinde yer alan Amerikalı yöneticiler, Anadolu'da görev yapan misyonerlere savaşta olduklarını söyleyip talimatlar gönderiyordu. Gazi Mustafa Kemal, din kisvesi altında Anadolu'yu sarmış olan bir ağdan bahsetmiş ve etrafındakileri sık sık bu konuda uyarmıştır" diye konuştu.

Katılımcıların yoğun ilgisi ve sorularıyla yaklaşık 2 saat süren konferans sonunda Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Prof. Dr. Nadim Macit'e çiçek ve anı hediyesi takdim etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de '21. Yüzyılda İslam'a Bakış' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement