Eskişehir'de 'Aspir Tarımı ve Önemi' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 'Aspir Tarımı ve Önemi' Toplantısı

Eskişehir\'de \'Aspir Tarımı ve Önemi\' Toplantısı

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yağlı tohumlu bitki tarımını arttırmak amacıyla 'Aspir tarımı ve önemi' konulu toplantı düzenlendi.

13.10.2013 16:14

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yağlı tohumlu bitki tarımını arttırmak amacıyla 'Aspir tarımı ve önemi' konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Temsilcisi Dilek Çoban, İl Müdürü Dr. Halil Çankaya, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Mühendis Dr. Arzu Köse ve ilgililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Çankaya, Türkiye'de bitkisel yağ üretiminde büyük açık olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin ve Eskişehir'in ekolojisinin pek çok yağ bitkisi için geniş bir üretim potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Çankaya, kentte ekiliş alanı itibariyle yağlı tohumlu bitkiler açısından ilk sırada ayçiçeğinin sonrasında ise aspirin geldiğini de belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Temsilcisi Dilek Çoban ise, aspirin 2006 yılında destekleme kapsamına alındığını hatırlatarak, prim desteği, mazot, gübre ve toprak analizi ile sertifikalı tohum desteği adı altında desteklemelerin olduğunu söyledi.

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Mühendis Köse de, toplantıda, 'Aspir Yetiştiriciliği' konulu sunum yaptı.

Toplantı, soru-cevap oturumundan sonra sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Aspir Tarımı ve Önemi' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement