Eskişehir'de Müzik Terapi Gösterisi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Müzik Terapi Gösterisi Yapıldı

Eskişehir\'de Müzik Terapi Gösterisi Yapıldı

Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu, Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezinde Müzik Terapi gösterisi yaptı.

29.10.2013 10:51  Güncelleme: 10:54

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı (TDKB) etkinlikleri çerçevesinde Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu (TÜMATA) tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 'Müzik Terapi' gösterisi yapıldı.

Gösteriye, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar ve çok sayıda seyirci katıldı.

Düzenlenen etkinlikte, TÜMATA grubu, Türk Dünyası'nın sevilen eserlerini ney, rebab, tar, mazhar, kopuz ve dombra gibi yöresel çalgılar eşliğinde dinleyicilerin beğenisine sundu.

Gösteri sonunda Vali Tuna, TÜMATA kurucusu Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç'e günün anısına TDKB anı tabağı verirken, izleyicilerin ilgisini çeken grubun çocuk üyesi 3 yaşındaki Bengisu Başaran'a ise oyuncak bebek verdi.

Bu esnada duygularını dile getiren Vali Tuna, gösteriyle, kültür coğrafyamızın bir ucundan diğer bir ucunu nağmelerle ziyaret ettiklerini kaydetti. Vali Tuna, "Gerçekten ruhumuzun müzikle gıda aldığı bir akşam yaşadık. Burada çok büyük bir emek var, Rahmi Oruç Güvenç'in bu değerli ekibine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah başka bir ortamda kendilerini tekrar Eskişehir'de görmek istiyoruz" dedi.

TÜMATA kurucusu Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç ise, amaçlarının Türk musikisini tanıtmak olduğunu ifade ederek, gruplarının 1976 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Müzik Terapi Gösterisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement