Esnaf Odalarından Vali Erol'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Esnaf Odalarından Vali Erol'a Ziyaret

Esnaf Odalarından Vali Erol\'a Ziyaret

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ve beraberindeki oda başkanları, Konya Valisi Muammer Erol'u ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

06.09.2013 16:36

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ve beraberindeki oda başkanları, Konya Valisi Muammer Erol'u ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette konuşan Başkan Duvarcı, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği teşkilatının görevini harfiyen yerine getiren bir yapıda olduğunu belirtti. Konya Valiliği ile iş birliği içerisinde hareket etmeye hazır olduklarını ifade eden Duvarcı, "Teşkilatımız, eski ahilik geleneğine bağlı, birbirine saygılı, çalışkan, gününde vergisini ödeyen ve devletin yapmış olduğu uygulamalara hiçbir şekilde karşı çıkmayan, karışmayan bir yapıya sahiptir. Teşkilatımızın bu özelliklerini valiliğimizle paylaşmak ve yeni görevinize hoş geldin demek amacıyla böyle bir ziyarette bulunduk" dedi.

"ESNAF VE SANATKARLAR ODASI KONYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Konya Valisi Muammer Erol ise, 86 meslek odası ve 49 bin faal esnaf ile Konya halkına hizmet eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Konya için çok önemli olduğunu söyledi. Esnafın sesine her zaman kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Erol, "86 meslek odası ve 49 bin faal esnaf, Konya için gerçekten önemli bir rakamdır. Duruma ihtiyacını gören insanların penceresinden baktığınızda, bu 49 bin esnafın Konya'da yaşayan 2 milyon kişinin, en az bir buçuğu ile hemen her gün yüz yüze gelmesi söz konusudur. Dolayısıyla esnafın sesi bizler için çok önemlidir. Esnafımız karşılaşmış olduğu sıkıntılar ve sorunlar karşısında sessiz kalmamalı ve her daim hakkını savunmalı" ifadelerini kullandı.

Duvarcı'nın devletin yaptığı uygulamalara karışmıyoruz sözüne de cevap veren Vali Erol, "Siz Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak hiçbir şeye karışmıyoruz dediniz ya, bende diyorum ki karışın, her şeye karışın. Çünkü ben şundan eminim, sizin karışmanız doğrudan, haktan ve güzellikten yana bir karışma olacaktır" şeklinde konuştu.

Esnaf ve sanatkarların en büyük sıkıntısının gelişen teknolojiyle birlikte büyük firmaların, büyük sermayelerle tüm piyasayı kapsaması olduğunu kaydeden Vali Erol, "Üretimdeki yeni teknolojilerin kullanılması ve büyük firmaların büyük sermayelerle bu işlerin içerisine girmesi, birçok sanatkarımızı yok olma sınırına getirdi. Bu duruma karşı esnaf ve sanatkarlarımızın direnmesi çok zor görünüyor. Ama her şeye rağmen zanaatkarlık dediğimiz kısımları prototip olarak yaşatacak ve devamını sağlayacak sanatkarlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf Odalarından Vali Erol'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement