Esnaf Odası Başkanı Tamer: 'Bizde Kaçak Seçim Olmaz' - Son Dakika
Yerel

Esnaf Odası Başkanı Tamer: 'Bizde Kaçak Seçim Olmaz'

Esnaf Odası Başkanı Tamer: \'Bizde Kaçak Seçim Olmaz\'

Güçlü adayların olduğu Torbalı Esnaf Odası seçimlerinin İsmail Yıldız, Sezai Tamer ve Halil Gülcü arasında geçmesi bekleniyor.

16.01.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güçlü adayların olduğu Torbalı Esnaf Odası seçimlerinin İsmail Yıldız, Sezai Tamer ve Halil Gülcü arasında geçmesi bekleniyor. 14 yıldır Esnaf Odası Başkanlığını yürüten Sezai Tamer 12 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlerde oldukça iddialı. Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının mevcut Başkanı Sezai Tamer bir basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'BİZDE KAÇAK SEÇİM OLMAZ'

12 Şubat tarihinde yapılacak olan Torbalı Esnaf Odası seçimlerinde mevcut başkan Sezai Tamer'in yanı sıra İsmail Yıldız ve Halil Gülcü yarışacak. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen 14 yıldır Oda Başkanlığı yapan Sezai Tamer 12 Şubat tarihinde yapılacak olan seçimlere hazır olduklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde oda seçimlerinin üyelerinden sakladığı ortaya çıkan Torbalı Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman'a da laf atan Tamer, "Bizde kaçak seçim olmaz. Biz rakibimizin karşısına aslan gibi çıkarız" dedi. Sultan Düğün Salonunda yapılacak olan seçimlerde 2263 esnaf oy kullanacak.

'VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK'

Tekrar Başkan olma yolunda güçlü bir ekiple yola çıktığını belirten ve buna inancının tam olduğunu söyleyen Sezai Tamer, "Bizim seçim süresindeki en önemli güvencemiz daha önce verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmiş olmamız. Geçtiğimiz seçimde esnafımıza vaat ettiğimiz her şeyi yerine getirdik. Birkaç örnek vermek istiyorum. Daha önce esnaflarımız SGK ile ilgili işlemlerini haftada bir kez gelen ekibe yada İzmir'e giderek yaptırıyordu. Aynı şey Sicil Müdürlüğü için de geçerliydi. Ancak Bakanlıklarla yaptığımız görüşmeler sonucunda bu sorunu bulunduğumuz binaya müdürlüklerin gelmesini sağlayarak başardık. Ayrıca sağlık alanında da Medifema Hastanesi ile bir anlaşma yaparak esnaflarımızın ucuza kaliteli sağlık hizmeti almasını sağladık" dedi.

'YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI'

Yaptıkları projelerin sadece Torbalı'da değil Türkiye çapında da ilk olduğunu belirten Sezai Tamer, "Yaptığımız bu projelerin tamamı esnaflarımızın yararına oldu. Hatta SGK projemiz tüm Torbalı halkı için de büyük bir proje oldu. Yaptıklarımızdan tüm esnaflarımızın da memnun olduğunu biliyoruz. Biz boş vaatler yerine yaptıklarımız ile konuşuyoruz. Yaptığımız her şey yapacaklarımızın birer teminatıdır. Esnafımızın da sandık başına giderken bunları düşüneceğini ona göre seçimi yapacağına inanıyoruz. Ekibimiz ile birlikte Torbalı esnafını daha iyi günlere taşıyacağız" şeklinde konuştu.

'ODAYA SİYASET KARIŞTIRMADIM'

Diğer adayların kendisine yönelik olarak 'odaya siyaset karıştırıyor' söylemlerine de cevap veren Torbalı Esnaf Odası Başkanı Sezai Tamer, "Ben asla bu odayı siyasi hedeflerim doğrultusunda kullanmadım kullanmayacağım da. Zaten hiçbir partinin de üyesi değilim. Evet Belediye Başkan Adayı olmayı düşündüm. Bununda sebebi Torbalı esnaflarının fayda görmesini sağlamak. Buradaki yöneticilik tecrübelerim ve Torbalı halkının ne istediğini bilen biri olarak Belediye Başkanlığını düşündüm. Ancak olmayınca da daha fazla zorlamadım. Bana karşı yapılan açıklamalarda odayı kullandığım söylendi ancak kesinlikle bu oda da bir kez olsun siyasi bir açıklama veya görüşme dahi yapmadım" dedi.

'SANAYİ SÖZLERİ HEP BOŞ VAAT'

Torbalı esnafının en büyük sıkıntılarından birisi olarak gösterilen ve birçok Esnaf Odası Başkan adayının da vaatleri arasında yer alan Sanayi sitesi sorununa deyinen Tamer, "Şuna bir kere açıklık getirelim. Sanayi Sitesine Esnaf Odası'nın hiçbir şekilde kasasından para vererek yatırım yapması imkansız. Orası özel bir site olarak göründüğü için maalesef hiçbir şey yapamıyoruz. Biz sadece aracı kurum olarak yetkili mercilere baskı yapabiliyoruz. Bu alana çalışmaları sadece Belediyeler ve site yönetimleri yapabiliyor. Biz gidip orada bir çalışma yapmaya kalksak 'siz kimsiniz birader' derler" şeklinde konuştu.

'BOŞ VAATLER VERMİYORUZ'

Seçimi kazabilme yolunda bir adım önde olduklarını belirten mevut Esnaf Odası Başkanı Sezai Tamer, "İktidar her zaman 1-0 öndedir savını her zaman savunmuşumdur. Seçilmiş olan seçmenin güvenini kazanmış demektir. Hele ki bizim gibi 3 dönemdir iktidarda olan bir yönetimin seçmenin güvenini iyice kazandığını düşünüyorum. Ben ve ekibim boş vaatler ile değil gerçekçi yapabileceğim şeyleri esnafımıza vaat ediyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf Odası Başkanı Tamer: 'Bizde Kaçak Seçim Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement