Etem Çalışkan Sanat Günleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Etem Çalışkan Sanat Günleri Başlıyor

Adana’nın Seyhan İlçe Belediyesi, Adana Tabip Odası, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile 22 sanat, eğitim ve meslek kuruluşunca gerçekleştirilecek ’Etem Çalışkan Sanat Günleri’ 24 Mayıs’ta başlıyor.

23.05.2016 12:35

Adana'nın Seyhan İlçe Belediyesi, Adana Tabip Odası, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile 22 sanat, eğitim ve meslek kuruluşunca gerçekleştirilecek 'Etem Çalışkan Sanat Günleri' 24 Mayıs'ta başlıyor.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu yıl Etem Çalışkan adına yapılan etkinliğin, önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirileceğini belirterek kente yeni bir festival kazandırılacaklarını söyledi. Karalar, tüm Adanalıları Ethem Çalışkan Sanat Günleri'ne davet etti.

Karalar, şunları kaydetti:

"Etem Çalışkan, '1969 yılında yeni bir Atatürk portresini çizer, Atatürk'ün bazı belgelerde kullandığı imzasından yola çıkarak Atatürk adını da bu portrenin altına kendi kaligrafik anlayışına göre K. Atatürk şeklinde yazar. 10 Kasım 1969 tarihinde Milliyet gazetesinde bu portrenin yayınlanmasıyla beraber "K. Atatürk imzası" içinde derin bir saygı ve sevgi taşıması, Ata'nın yumuşak ancak kararlı, karizmatik kişiliğini yansıtması nedeniyle toplumdan yoğun bir kabul görür. Bugün her yerde, hatta teninde bile yazan ve birçok insanın "Atatürk'ün imzası" sandığı K. Atatürk "imzası" Etem Çalışkan'a aittir oysa. Ethem Çalışkan, "K. Atatürk" yazısının "imza" ya dönüşmüş olmasına rağmen konuyla ilgili olarak ısrarla "Ben onu yaptığım portrenin bir tamamlayıcısı olarak gördüm. Onun için kesinlikle portre ile beraber düşünülmeli. Ama şunu da bilmelisiniz ki, hiçbir kaligrafik çalışma Atatürk'ün karakterini geçemez.' demektedir. Engin gönüllü iki insanın buluşması değilse nedir bu?" - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Etem Çalışkan Sanat Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement