Tarihi evin içinde bulunan türbe ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi evin içinde bulunan türbe ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor

Tarihi evin içinde bulunan türbe ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyorBURSA Bursa'daki bir evin içinde bulunan türbe, ramazan aylarında ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

06.04.2023 11:14  Güncelleme: 13:05

Tarihi evin içinde bulunan türbe ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor

BURSA Bursa'daki bir evin içinde bulunan türbe, ramazan aylarında ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Kimi evlenmek, kimi iyi bir iş, kimi ise bebek sahibi olmak için dua ediyor.

'Evliyalar ve sultanlar kenti' olarak da anılan Bursa'da bir evde bulunan türbe dikkat çekiyor. Uludağ'ın eteklerindeki Molla Fenari Mahallesi'nde bulunan Tezeren Dede Türbesi yıllardır vatandaşların ziyareti ile dolup taşıyor. İçinde ev de bulunan türbe, Ramazan aylarında ise iki katı misafir ağırlıyor. Fatih Sultan Mehmet zamanında lokman hekim olarak yaşadığına inanılan Tezeren Dede olarak bilinen zaatın şerefli ismi Şeyh Ataullah dır. Türbesi, 1900'lü yılların başında bir aile tarafından yapılan evin içinde kalmış. Soyadı kanunuyla birlikte 'Tezveren' soyadını alan ailenin üyeleri, ev boşaltılana kadar burada yaşamıştır.

Günümüzde, Tezeren Dede Türbesi'nin bakımını da bu evde doğan ve çocukluğuyla gençliği bu evde geçen aile üyelerinden Hayrettin Tezeren üstlenmiştir.

Özellikle ramazan ayında şehir dışından çok sayıda ziyaretçinin akınına uğrayan türbeye gelen vatandaşlar, Tezeren Dede'nin kabri başında evlenmek, iyi bir iş, bebek sahibi olmak için dua ediyor. Bazı kadınlar ise türbe içinde Kur'an-ı Kerim okuyor. Ramazan ayında türbelerini gezdiklerini ifade eden vatandaşlar Tezeren Dede'nin kabri başında da dua ettiklerini söyledi.

Tarihi evin içinde bulunan türbe ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi evin içinde bulunan türbe ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement