Eynesil'de Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Eynesil'de Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Başlıyor

Eynesil\'de Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Başlıyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Eynesil'de Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Projesi" tanıtım toplantısı Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı.

27.02.2012 14:37

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen " Eynesil'de Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Projesi" tanıtım toplantısı Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı.

Proje tanıtım toplantısında konuşma yapan Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol "Eynesil turizmde kendisine ayrılan payla yetinmek zorunda değildir. Eynesilliler turizmden daha fazla yararlanmak istemektedir. Eynesil'de Ev Pansiyonculuğu Projesi'nin ilçemizde uygulanmasıyla Giresun ve Trabzon ili arasında kalan 120 km'lik alanda yeni konaklama alanları oluşturulacaktır. Ev Pansiyonculuğu yaylalarımız içinde çok önemlidir. Ev Pansiyonculuğu Sis Dağı Yaylası'nda da uygulanabilir" dedi.

Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Projesi'nde sadece Pansiyon İşletmeciliği Eğitimi'nin bulunmadığına da değinen Gürbüzerol "Projemizde Eynesil'in turizm değerlerini öne çıkarmayı düşünüyoruz. Eynesili ve kırsal turizm alanlarını tanıtan broşür hazırlıyoruz. Yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği Dizgine Yaylası ve Sis Dağı Şenlikleri Tanıtım CD'lerini hazırlayarak en kısa zamanda turizmin hizmetine sunacağız. Eynesili Giresunlular'ın özlemle beklediği Feshane Şenlikleri'nde ve bölge fuarlarında en güzel şekilde temsil edip, tanıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

KOSGEB İl Müdürü Muhammet Mustafa Kurt ise "Giresun İl Merkezinde KOSGEB olarak iki adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu açtık. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursunu tamamlayan ve yeni işletme açacak olan vatandaşlarımıza 97 bin TL'lik hibe Kredi KOSGEB tarafından verilmektedir. Bu projede böylesine bir eğitim olması ilçe adına çok önemli bir gelişmedir. İlçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol'a projede KOSGEB'e yer verdiği için teşekkür ediyorum. Eynesil Kaymakamlığıyla ortaklaşma çalışmalarımı devam edecektir" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eynesil'de Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement