Faizsiz Kredide Eskişehir Türkiye'de İlk Sırada - Son Dakika
Yerel

Faizsiz Kredide Eskişehir Türkiye'de İlk Sırada

Faizsiz Kredide Eskişehir Türkiye\'de İlk Sırada

Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnaflara verilen 30 bin liralık kredilerde plasmanın 4 katı faizsiz kredi kullanımı ile Eskişehir’in Türkiye’de ilk sırada yer aldığını söyledi.

27.04.2016 16:12

Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnaflara verilen 30 bin liralık kredilerde plasmanın 4 katı faizsiz kredi kullanımı ile Eskişehir'in Türkiye'de ilk sırada yer aldığını söyledi.

Birsen, Ankara'da gerçekleştirilen Esnaf Odaları Birliği Başkanları toplantısında esnaflara verilen 30 bin lira faizsiz kredi konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi. Ekrem Birsen, "30 bin lira faizsiz krediler kullanılmaya başlamıştı ancak plasman yetersizliğinden dolayı bir takım aksaklıklar meydana geldi. Konu ile ilgili çalışma ve değerlendirme yapıldı. Kooperatiflerimizin kredi kullandırmaları konusunda bir plasman ayarlaması yapıldı" dedi.

4 KATI KADAR KREDİ KULLANILDI

Eskişehir'de dağıtılan krediler hakkında bilgi veren Birsen,"Bizim Eskişehir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi ve Yunusemre Esnaf Kefalet Kooperatifi olmak üzere iki kooperatifimiz var. Eskişehir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'ne 3 milyon lira, Yunusemre Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'ne ise 1 milyon lira faizsiz kredi dağıtılması izni çıktı. Eskişehir olarak biz zaten bu kaynağı esnaf ve sanatkarımıza fazlasıyla kullandırdık. Eskişehir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'nde yaklaşık 350 kişiye 10 milyon liradan fazla faizsiz kredi, Yunusemre Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'nde ise 4 buçuk milyon liraya yakın faizsiz kredi kullandırıldı. Toplamda yaklaşık 18 milyon lira gibi faizsiz kredi kullandırmış olduk. Bu da Eskişehir olarak yaklaşık plasmanımızın 4 katının da üzerinde kredi kullandırmış olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BİRİNCİYİZ

Eskişehir'in Türkiye'de kredi kullandıran il olduğunu söyleyen Birsen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Faizsiz kredi kullanımında Türkiye'nin birincisiyiz. Bunun yanında plasman sıkıntımızı gidermeye çalışıyoruz. Eskişehir AK Parti Milletvekillerimiz Emine Nur Günay ve Harun Karacan plasman getirilmesi konusunda gerçekten çok destek veriyor. İki kooperatifimizde de faizli kredi kullanımında büyük gayret gösteriliyor. Plasman desteği için sorunlarımızı milletvekillerimize aktarmaya devam ediyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Faizsiz Kredide Eskişehir Türkiye'de İlk Sırada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement