Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Fatih Projesi kapsamında Bingöl'de öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

22.05.2015 16:31

Fatih Projesi kapsamında Bingöl'de öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Fatih Projesi" kapsamında Bingöl Merkez Rekabet Kurumu Anadolu Lisesinde tablet bilgisayarın dağıtımı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Bingöl Valisi Köşger, projenin bilişim çağına uygun, eğitim modellemesi yapmaya yönelik bir çalışma olduğunu söyledi.

Projenin Bingöl'de de uygulandığını kaydeden Köşger, şunları söyledi:

"9. sınıflara yönelik tablet bilgisayar dağıtımı yapılıyor. Bingöl'de 2014 yılında il genelinde 14 okulumuzda 2 bin 372 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapılırken, 2015 yılında 5 okulda bin 72 öğrenciye dağıtımı yapılacak. Bugün Rekabet Kurumu Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle 190 öğrencimize 190 adet tablet bilgisayar dağıtımını gerçekleştirdik. İçeriği her sene daha da iyileştiriliyor ve daha da zenginleştiriliyor. Hem akıllı tahta uygulaması, hem de dijital ortamda öğrencilerin ders alması dünyada bir ilk uygulamadır. Daha da iyiye doğru gidiyor. Aslında muasır medeniyeti aşan bir uygulamadır. Bilgisayarı üreten ülkelerde bile böyle dijital ortamda ders uygulaması yok. Bu anlamda Türkiye, geleceği belirleme anlamında bir atak yapmış oluyor. Fatih Projesi Bingöllümüze hayırlı olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement