Fazilet Çığlık, İşadamlarının Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Fazilet Çığlık, İşadamlarının Sorunlarını Dinledi

Fazilet Çığlık, İşadamlarının Sorunlarını Dinledi

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şubesini ziyaret etti.

18.03.2013 15:28  Güncelleme: 15:30

AK Parti Erzurum Milletvekili ve MKYK Üyesi Fazilet Dağcı Çığlık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesini ziyaret etti.

Beraberinde AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ile birlikte MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ve yönetim kurulunu ziyaret eden Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, ilin ticari ve ekonomik sorunlarını da dinledi. Özellikle göç ve sınır ticaretinin ele alındığı görüşmede şube Başkanı Dr. Bekmez, 1927, 1980 ve 2012 yıllarındaki Erzurum nüfusu ile birlikte eşit olan illerin bugün hem nüfus olarak hem ekonomik olarak çok ilerlediğine dikkat çekti. Erzurum'un geri kalmışlığındaki sebeplere değinen Dr. Bekmez, "İlimiz Sivas'tan Kayseri'den daha yakın 4 tane ülke var. Bunlardan biriside İran. Ama ne yakız ki bugün İran ile serbest sınır ticareti yapamıyoruz. Özellikle benzin, gaz gibi akaryakıt konusunda yasaklama var. Bu yasağın kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca, sınır ticaretinde gümrük oranlarının da yeniden gözden geçirilmesi ve aşağı çekilmesi gerekiyor. Bugün Gaziantep, 1927 yılında nüfusu Erzurum'dan geride iken, 1980'lerde Erzurum ile eşit nüfusa sahip oldu. 2012 yılında ise Gaziantep'in nüfusu 1 milyon 800 bine yaklaştı. Bugün Erzurum'un iki katı

nüfusa sahip. Bu şehrimiz sadece bir ülke ile başladığı sınır ticaretinde bugün kendini aştı ve 300 den fazla ülke ile ticaret yapıyor. Ama Erzurum adeta yerinde sayıyor. Erzurum'un gelişmesi ve ekonomisinin güçlenmesi için en azından bu komşu ülkelerle olan gümrük oranları düşürülmeli, ikili ilişkiler arttırılmalı" diye konuştu.

ÇIĞLIK'TAN DESTEK SÖZÜ

Ayrıca, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Kış Turizmi, Palandöken Kayak Merkezinin özelleştirilmesi gibi konulara da değinilen görüşmede yeni teşvik yasası ile ilgili fikirlerde paylaşıldı.

Dr. Bekmez'in talepleri ve önerilerini sık sık yazılı olarak not alan Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, konuyu ilgili makamlarla görüşeceğini ve çözümü konusunda elinden geleni yapacağını söyledi. Çığlık, Erzurum'un ve Erzurumlu işadamlarının önünü açmak ve il ekonomisinin tarihteki eski canlılığına yeniden kavuşması için gerekli tedbirlerin alınması için destek sözü verdi. Çığlık ayrıca, 25 ocakta yapılan genel kurulda MÜSİAD Şube Başkanlığına seçilen Dr. Hüseyin Bekmez ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileterek çalışmalarında başarılar diledi. Milletvekili Çığlık'ın MÜSİAD'ı ziyaretinde Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez'in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Bekmez, ziyaret anısına Milletvekili Çığlık'a birde plaket takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fazilet Çığlık, İşadamlarının Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement