Fethiye İşletme Fakültesi İçin Hayırsever Aranıyor - Son Dakika
Yerel

Fethiye İşletme Fakültesi İçin Hayırsever Aranıyor

Fethiye İşletme Fakültesi İçin Hayırsever Aranıyor

Muğla Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim verecek olan Fethiye İşletme Fakültesi'nin 6 ayda hizmete açılması hedefleniyor.

26.01.2012 11:55

Muğla Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim verecek olan Fethiye İşletme Fakültesi'nin 6 ayda hizmete açılması hedefleniyor. Fakülteye 8 milyon TL'ye mali karşılayacak ismi verilecek.

Fethiye'de Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Muğla Üniversitesi'ne bağlı İşletme Fakültesinin yapımı için hayırseverlerin destekleri bekleniyor. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar fakülte yöneticileri ve diğer yetkililer ile birlikte Fethiye'de Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve diğer yetkililer ile görüşerek altı bölümden oluşacak fakültenin projesinin hazır olduğunu inşaatına kısa sürede başlayıp 6 ayda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Muğla Üniversitesi rektörü Prof. Dr Mansur Harmandar Fethiye'de iskele restaurantta basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı yaparak proje detayları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Buradaki toplantıya Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Kadir Somuncuoğlu, Fakülte Projesini oda olarak yürüten mimarlar Cahit Engin ve Hilal Alyanak'ta katıldılar.

Fethiye'de Üzümlü Yolu'ndaki eski Arıcılık Enstitüsü yerine yaptırılacak 8 Milyon TL'lik işletme fakültesine öğrenci ve idare girişlerinin ayrı yerlerden aynı kısma açılacağı projenin 5 bloktan oluştuğu ve Fethiye Mimarisine göre hazırlanıp iç avlulu bir proje olduğunu anlatan Mimarlar Cahit Engin ve Hilal Alyanak bunun İç Avluda Üniversite'nin sosyal birlikteliğininde sağlanacağını söylediler.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mansur Harmandar,

Bakanlar Kurulu tarafından Fethiye İşletme Fakültesi'nin onaylandığını şimdi inşaatının başlatılacağını ifade etti. Devletin ilçelere fakülte kurmada kaynak aktarmadığına işaret eden Harmandar, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, "Bu fakülteyi kurma fikri Rektörlük görevini uhdemize aldığımız 3 Aralık 2010 tarihinde Fethiyelilerin de bu işe ön ayak olmasıyla ortaya çıktı. Bu bağlamda geçen bir yıl içinde Fethiye'ye gelerek Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü,

sivil toplum örgütleri ve bölgenin kanaat önderleri ile yaptığımız toplantılar sonucu fikrimizi olgunlaştırdık. Daha sonra üniversitemizde bir komisyon oluşturarak kurulacak fakültenin bölümlerinin tespit ettik" diye konuştu.

Harmandar, "Fethiye İşletme Fakültesi kararını Üniversite senatosundan geçirerek YÖK'e gönderdik. Bu karar 26 Eylül 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu'nda onaylanarak resmi gazetede yayımlandı ve böylece Fethiye İlçemiz "Fethiye İşletme Fakültesi'ne kavuştu. Bu Fakültenin Bölümleri İşletme, Turizm İşletmesi, Ekonomi ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Yönetim Bilişim Sistemleri,

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'dir. Fakülte tamamlandığında 2.500 öğrenci öğretim görecektir. Binaları 6 ayda yaptırmak istiyoruz. Bu yıl en azından 2 – 3 bölümün tamamlanmasını bekliyoruz. Kısa sürede temelini atıp eylül ayına yetiştirerek 6 bölüme 600 öğrenciyi almak istiyoruz. Geçen yıl Köyceğiz'i tamamlayıp, öğrenci alacağız dedik. Aldık. Bodrum'da da üniversiteye öğrenci alacağız. 8 Milyon TL ye tamamlanacak kampusün tamamını yaptıran hayırseverin ismini fakülteye vereceğiz. Her bir bölümü yaptıranların isimlerini de bu bölümlere vereceğiz. Bu konuda YÖK'e talepte bulunacağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye İşletme Fakültesi İçin Hayırsever Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement