Finali Çağdaş Sultanlar Yaptı - Son Dakika
Yerel

Finali Çağdaş Sultanlar Yaptı

Finali Çağdaş Sultanlar Yaptı

sona erdi.If Wedding Fashion İzmir- 7.Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın kapanış defilesini İzmirli ünlü modacı Zeynep Acar gerçekleştirdi.

16.02.2013 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IF Wedding Fashion İzmir, ünlü Modacı Zeynep Acar'ın ilk kez görücüye çıkan 'Çağdaş Sultanlar 2013' koleksiyonundan oluşan göz kamaştırıcı defile ile

sona erdi.

If Wedding Fashion İzmir- 7. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın kapanış defilesini İzmirli ünlü modacı Zeynep Acar gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı kapanış defilesinde Acar, 'Çağdaş Sultanlar 2013' adını verdiği 35 parçalık koleksiyonuyla göz doldurdu.

Acar defilesinde, kendine güvenen, cesur, seçimleriyle dikkat çekmeyi bilen, çarpıcı ve detaycı bir kadın profili çizdi. Osmanlı saraylarında giyilen giysileri farklı bir yaklaşımla, günümüzde yaşayan çağdaş kadının modern tarzı içinde yorumlayan ünlü modacı, günümüz de Hürrem ve Mihrimah gibi sultanlar yaşasaydı nasıl giyinirdi sorusunu "Çağdaş Sultanlar 2013" koleksiyonu ile podyuma taşıdı.

Tarihler değişse de kadının her zaman kadın olduğunu söyleyen Zeynep Acar, "Kolleksiyonumda günümüz Hürremlerinin, Mihrimahlarının tarz arayışları var. Modern siluetler üzerine çalıştığım, geleneksel nakışlardan doğan tezatlar,

kolleksiyonun temeli oldu. O dönemde kullanılan içinde gümüş, altın tellerin bulunduğu, telhanelerde tel çekilerek hazırlanan dokumalar yerine teknoloji ile üretilen telli taftalarla benzer etkiyi yakaladım. Döneminde elemeği göz nuru ile aylarca işlenen

desenlerin yerine

makine nakışları, pul dokumalar ve lazer teknikleri ile detayları betimledim.

Mesleğimde otuz yılımı doldurduğum şu günlerde IF Wedding Fashion İzmir, gelinlik fuarı kapanış defilesini hazırlamak bana onur verdi" şeklinde konuştu.

Kareografisini Uğurhan Akdeniz Ajans'ın yaptığı defilede

ünlü mankenler Özge Ulusoy, Didem Soydan, Nur Gümüşdoğrayan, Merve Büyüksaraç, Duygu Akdeniz, Bürde Aslan, Dolunay Ergin, Dilara Davran, Simge Ünal, Pınar İnce, Mine Postacı, Pelin Tolon, Ezgi Tuyuran, Çağrı Davutoğlu, Lale Acarı, Burcu Yarın, Gizem Öztürk, Sinem Tuncay, Gamze Balım ve Seden Ünsal podyuma çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, defile sonunda ünlü modacıya şükran çiçeği ve plaketi sundu.

(HD)

16.02.2013 10: 03: 05

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Finali Çağdaş Sultanlar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement