Fındıklı'daki Dere Islah Çalışmaları Protestosu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Fındıklı'daki Dere Islah Çalışmaları Protestosu Sona Erdi

Rize'nin Fındıklı ilçesinde dere ıslahı çalışmalarını protesto ederek çalışmalar sonlandırılıncaya kadar vadide bekleme kararı alan grubun protestosu sona erdi.

10.01.2012 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Fındıklı ilçesinde dere ıslahı çalışmalarını protesto ederek çalışmalar sonlandırılıncaya kadar vadide bekleme kararı alan grubun protestosu sona erdi.

Arılı Vadisi Hara köyünde yürütülen dere ıslah çalışmalarının durdurulması için yöre halkı, dere yatağında iş makinelerinin çalışmasının yapıldığı alanda toplanıp protesto gösterisi yapmış ve oturma eylemi başlatmıştı. Grup üyelerinin firma ve yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucunda Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban'ın da görüşmelere katılmasının ardından protestonun sonlandırılmasına karar verildi.

Fındıklı Dereleri Koruma Platformu sözcüsü Hüseyin Acar, yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 gün mücadele ettiklerini belirterek, "İlk aşamada sürdürdüğümüz 2 günlük nöbetin ardından son 5 gündür de dere içinde kurduğumuz çadır içinde nöbetteydik. Oluşturulan komite ile sürekli yerel yönetimle ve yetkililerle görüşme içerisinde olduk. Fındıklı Belediye Başkanı Özbalaban bundan sonra yapılacak ıslah çalışmalarının bizim taleplerimiz doğrultusunda yapılacağını, konunun takipçisinin de bizzat belediye olacağını söyledi. Bunun üzerine direnişimizi noktaladık" dedi

Yetkililerin daha önce de sözler verdiğini, ama buna uymadığının ileri süren Acar, "Ama onlar da görmüştür ki, her yeni direniş bir öncesini aşan boyutta. Bugün verilen sözlere uymazlarsa çok daha güçlü bir şekilde vadide olacağız. Bunu sadece Fındıklı Dereleri Koruma platformu olarak değil, belediye başkanı ve diğer katılımcılarla yapacağız. Bu nedenle bugün verilen sözlerin hayata geçeceğini umuyorum" diye konuştu.

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıklı'daki Dere Islah Çalışmaları Protestosu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement