Fındıkpınarı Belediyesi Satranç Turnuvası Düzenliyor - Son Dakika
Yerel

Fındıkpınarı Belediyesi Satranç Turnuvası Düzenliyor

Fındıkpınarı Belediyesi Satranç Turnuvası Düzenliyor

Mersin'in merkeze bağlı Fındıkpınarı Belediyesi tarafından satranç turnuvası düzenlenecek.

13.08.2013 10:20  Güncelleme: 10:23

Mersin'in merkeze bağlı Fındıkpınarı Belediyesi tarafından satranç turnuvası düzenlenecek. Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, dereceye girenlerin altınla ödüllendirilecekleri turnuvaya tüm satranç severleri davet etti.

Fındıkpınarı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, satranç turnuvası 24-25-30 Ağustos 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İki kategoride düzenlenecek ve her yaş grubuna açık olacak turnuvada ayrıca 12 yaş ve altı grubu da yer alacak. Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) yarışma ve oyun kuralları ile Türkiye Satranç Federasyonu yarışma hükümlerinin geçerli olacağı turnuvaya 2012-2013 sezonu vizeli TSF satranç lisansına sahip tüm sporcular katılabilecek. Başvuruları oyuncular bireysel olarak Fındıkpınarı Belediyesi'ne telefonla yapabilecekler. Katılımcılar, telefonla yapılan başvurular sonrası 'mersin.tsf.org.tr' internet adresine de kayıt yaptırabilecekler.

Ödüllü turnuvada her yaş grubunun birincisine tam Cumhuriyet Altını, kupa ve madalya verilirken, ikinci yarım altın, üçüncü de çeyrek altın ile ödüllendirilecek. 12 yaş altı kategorisinde birinciliği elde eden sporcuya çeyrek altın, ikinciye 100 TL, üçüncüye ise 50 TL verilecek.

Turnuvayla ilgili açıklama yapan Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, yayla halkının bu yönde talepleri olduğunu bildirdi. Bu talepleri göz ardı etmediklerini belirten Say, "Yaylamıza böyle bir turnuva kazandırarak tüm yaşta vatandaşlarımızı bu spora teşvik etmeyi ve sevdirmeyi amaçladık. Yayla halkı hem zihnini geliştirirken hem de eğlenecek. Fındıkpınarı yaylasında ilk defa satranç turnuvası düzenleyeceğiz. Umuyoruz gelecek yıllarda geleneksel hale getirebilelim. Turnuvaya katılımın yoğun olmasını bekliyoruz. Satrançta kendine güvenen herkesi turnuvamıza davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fındıkpınarı Belediyesi Satranç Turnuvası Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement