Finlandiya, Rusya ile sınırına çit örmeye başladı - Son Dakika
Yerel

Finlandiya, Rusya ile sınırına çit örmeye başladı

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte güvenlik önlemlerinde sıkılaşmaya giden Finlandiya yeni bir adım attı. Finlandiya Sınır Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, Finlandiya'nın Rusya sınırında yapılması planlanan 200 kilometrelik çitin inşasına başladığı belirtildi.

28.02.2023 20:42  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya- Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından güvenlik önlemlerini artıran Finlandiya, Rusya sınırında yapılması planlanan 200 kilometrelik çitin inşasına başladı.

ÜÇ KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

Finlandiya Sınır Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda Rusya sınırındaki Imatra geçiş noktasının her iki tarafında üç kilometre uzunluğunda çitin inşası için orman temizliği ile çalışmaların başladığı ifade edildi. Açıklamada, yol inşaatı ve çit montajının ise gelecek ay başlayacağı aktarılarak, üç kilometrelik pilot projenin haziran ayı sonuna kadar tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

200 KİLOMETRELİK BÖLÜMÜ ÇİTLE ÇEVRİLMESİ PLANLANIYOR

Pilot uygulamanın ardından büyük bölümü güneydoğuda olmak üzere 70 kilometrelik çiti ise 2025'e kadar tamamlamayı hedefleyen Finlandiya, yaklaşık 380 milyon euro maliyetle Rusya ile olan bin 300 kilometrelik sınırının 200 kilometresini çitle çevirmeyi planlıyor.

KAMERA, IŞIK VE HOPARLÖRLERLE DONATILACAK

Gece görüş kameraları, ışıklar ve hoparlörlerle donatılacak çitin özellikle hassas alanlarda 3 metreden yüksek olması bekleniyor. Finlandiya'nın sınırları, şu anda hayvanların yanlış tarafa geçmesini önlemek için tasarlanmış hafif ahşap çitlerle çevrili bulunuyor.

DİĞER ÜLKELER DE GÜVENLİĞİ ARTIRDI

Rusya'da verilen seferberlik emri sonrası komşu ülkeler Rus akını ile karşılaşmıştı. Estonya, Letonya ve Polonya da Rusya ile olan sınırlarında güvenliği artırmıştı.

Finlandiya, Rusya ile sınırına çit örmeye başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Finlandiya, Rusya ile sınırına çit örmeye başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement