Fotoğraf Karalerindeki 'Çooocuklar' - Son Dakika
Yerel

Fotoğraf Karalerindeki 'Çooocuklar'

Fotoğraf Karalerindeki \'Çooocuklar\'

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin desteğiyle 'Yaşamın Başladığı ve Bittiği Yerde Çooocuklar' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

04.12.2012 14:10

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin desteğiyle 'Yaşamın Başladığı ve Bittiği Yerde Çooocuklar' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Farklı illerde çekilen çocuk fotoğraflarından oluşan sergide 35 eser yer alıyor.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplumcu gerçekçi, belgesel ağırlıklı sokak fotoğrafları çeken genç fotoğrafçılar Ali Osman Abalı ile Ramazan Fırat'ın, farklı illerde çekilen ve 3 aylık bir çalışmanın ürünü olan 'Yaşamın Başladığı ve Bittiği Yerde Çooocuklar' adlı fotoğraf sergisi, Akdeniz Belediyesi fuayesinde fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışı, şair, yazar, sanatçı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı bir törenle yapıldı. Törende konuşan Mersinli şair ve yazar Adil Okay, sergiye imza atan Abalı ve Fırat'a, sergiye destek veren Akdeniz Belediyesi'ne ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili'ye teşekkür etti. Okay, "Fotoğraf, insanı düşündürüyor, sorgulatıyor. Kimi zaman keyif veriyor, coşturuyor, kimi zaman da hüzünlendiriyor. Ne yazık ki, dünyada ve ülkemizde iyi şeyler yaşanmıyor. Bugün burada açılan sergi, güzelliklere dokunamayan çocukları anlatıyor. Bu sergi, her gün önünden geçtiğimiz ancak görmediğimiz bir gerçeği, yoksulluğu, dramı, trajediyi bizlere gösteriyor" dedi.

Fotoğraf sanatçısı Ali Osman Abalı ise "Bizim çok şey söylememize gerek yok. Anlatmak istediklerimizi fotoğraflar zaten anlatıyor. Çocukların hayatımızdaki temsiliyeti böyle olmamalıydı. Her gün önünden geçip gittiğimiz çocukları artık görmeliyiz" diye konuştu.

Ramazan Fırat da "Bu sergimiz sayesinde çocuklar konusunda bir farkındalık yaratmak istedik. Bir yaşam biterken, o yaşamı tekrar yaratmak için mücadele eden küçücük yürekler de oluyor. Bunları ortaya çıkarmak istedik. Umarım başarılı olmuşuzdur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 35 fotoğraftan oluşan sergi, sanatseverlerin beğenisine açıldı. Varoşların sokaklarında oyun oynayan, çalışan çocukları anlatan fotoğraf sergisi, bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotoğraf Karalerindeki 'Çooocuklar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement