Gap Genç Festivalinin Taslak Programı Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Gap Genç Festivalinin Taslak Programı Belli Oldu

Gap Genç Festivalinin Taslak Programı Belli Oldu

10-13 Mayıs tarihleri arasında Adıyaman'da düzenlenecek olan GAP Genç Festivali'nin taslak programı Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

11.04.2013 12:26

10-13 Mayıs tarihleri arasında Adıyaman'da düzenlenecek olan GAP Genç Festivali'nin taslak programı Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Arsemes Otel'de Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında, Vali Yardımcısı Murat Süzen, GAP İdaresi Uzmanı Şehmuz Yılmaz, Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik basın toplantısı düzenlendi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Adıyaman Valiliği'nin düzenlediği ve birçok kurum ve kuruluşun desteklediği GAP Genç Festivali 10-13 Mayıs tarihleri arasında Adıyaman'da düzenlenecek. İlki 2009 yılında Mardin'de düzenlenen ve bu yıl 5.'si Adıyaman'da düzenlenecek olan festivalin taslak açıklandı.

Bu yıl 'Sosyal Sorumluluk' temasının işlendiği festivale dünyanın çeşitli ülkeleri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gençler katılacak. Festivalde Mustafa Celili, Manga, Nurettin Rençber, Jilet, Triana Park ve amatör sanatçılar konser verecek.

GAP İdaresi Uzmanı Şehmuz Yılmaz, yaptığı açıklamada festivalin gençler arasında kültürel buluşma sağlayarak sinerji oluşturmak istediklerini belirterek, "Güneydoğulu gençlerin özgüvenlerini sağlamak ve GAP Bölgesinin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl bin 500 civarında genç başka illerden festivale katıldı. 65 Ülkeden kişiler festivali gelerek, renk kattı.

Bu yıl da Adıyaman'a bin 500 genç, 60 ülkeden kişi bekliyoruz. Bu yıl 25 kültür ve sanat etkinliği, 15 atölye, sokak performansları, panel-söyleşiler, konserler ve 15 amatör konserler düzenlenecek. Türkiye'nin en uzun soluklu festivalini gerçekleştireceğiz" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, bu yıl 5.'si düzenlenecek olan festivalin bu güne kadar yapılanların en iyisi olması için çalıştıklarını belirterek, "Bu festival turistik değerlerin tanıtımı açısından çök önemlidir. Değerlerimizi tanıtmak için bu festivali iyi değerlendirmemiz lazım. Halkın katılımı noktasında iyi bir organizasyon sağlayacağız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gap Genç Festivalinin Taslak Programı Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement