Gaün'de 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anısına 'Ecdad Menüsü' Verildi - Son Dakika
Yerel

Gaün'de 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anısına 'Ecdad Menüsü' Verildi

Gaün\'de 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anısına \'Ecdad Menüsü\' Verildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle GAÜN’e bağlı bütün akademik, idari ve öğrenci yemekhanelerinde Çanakkale Şehitleri anısına buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve su menüsü verildi.

20.03.2014 11:09

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle GAÜN'e bağlı bütün akademik, idari ve öğrenci yemekhanelerinde Çanakkale Şehitleri anısına buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve su menüsü verildi.

Milli birlik ve beraberliğimizi ortaya koyma açısından son derece önemli bir faaliyet olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Çanakkale ruhunu ayakta tutmamız gerektiğini bunun milli bir ödevimiz olduğunu belirterek Yrd. Doç. Dr. Tansü'ya teşekkür etti.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik, idari personellerin ve öğrencilerin büyük bir katılımıyla gerçekleşen faaliyette, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Çanakkale ruhunu bir günlüğüne bir öğünde de olsa yaşatmayı amaçladıklarını vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Tansü, "Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un da uygun görmesiyle, Çanakkale Zaferinin ruhunu canlandırmak amacıyla, Çanakkale'de savaşan gençlerimizin, askerlerimizin, şehit ve gazilerimizin bir günlük yemeği olan buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve suyu bir öğünde verdik" diye konuştu.

Çanakkale Haftası kapsamında, 20 Mart'ta 80. Yıl Kültür Merkezi'nin arkasındaki alanda Çanakkale türküleriyle o atmosferi canlandırmaya çalışacaklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Tansü, 24 Mart'ta ise GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Elemanı Ahmet Nedim Kilci tarafından 'Çanakkale Ruhu' adlı bir konferans verileceğini belirterek bir hafta boyunca Çanakkale Zaferini dolu dolu kutlayacaklarını ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'de 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anısına 'Ecdad Menüsü' Verildi - Son Dakika


Advertisement