Gaün'de "21. Yüzyıl'da Türkiye ve İslam" Konferansı Verildi - Son Dakika
Yerel

Gaün'de "21. Yüzyıl'da Türkiye ve İslam" Konferansı Verildi

Gaün\'de "21. Yüzyıl\'da Türkiye ve İslam" Konferansı Verildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde Araştırmacı-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, tarafından “21. Yüzyıl’da Türkiye ve İslam” adlı konferans verildi.

08.04.2015 17:31

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde Araştırmacı-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, tarafından "21. Yüzyıl'da Türkiye ve İslam" adlı konferans verildi.

GAÜN Anadolu Topluluğu tarafından hazırlanan konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Mengüşoğlu, dünyanın bütün geri kalmış toplumlarının kendilerini değiştiren öteki toplumlar tarafından yönetildiğini ifade etti. Her yüzyılın kendine mahsus bir karakteri olduğunu ve dünyada toplumsal hayatın sürekli değiştiğini hatırlatan Mengüşoğlu, "Toplumlar o değişimin nabzını bizzat kendileri tutarlarsa, kendilerini bizzat kendileri değiştirirlerse ilerlerler. Tembel ve miskin vaziyette kendilerini değiştirmekten uzak durur ve değişime direnirlerse gelir başkaları onları değiştirir. Başkalarının dümen suyuna girerler. Gençlere başkalarının dümen suyuna girmemeleri için zamanın değişmesiyle bizzat kendi elleriyle kendilerini değiştirmelerini istiyorum" dedi.

"Bir toplum hangi sebeple nerede düştüyse yine aynı sebeple ve orada ayağa kalkacaktır" diyen Mengüşoğlu, toplumların bunu iyi tespit etmeleri gerektiğini belirterek, "Meyvelerin sebzelerin kurtları kendi içinde oluşur. Buna terk ederseniz o meyveyi çürütür. Toplum da böyledir. Toplumda kendi içinde yıkılır, yine kendi içinde düzelir. O bakımdan kendi yürekleriyle değişim soluklarıyla toplumumuz düştüğü yerden kalkacaktır. O kurda karşı kendini tedbirli kılacaktır" diye konuştu.

Konferansın sonunda, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından Araştırmacı-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu'na hediye takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'de '21. Yüzyıl'da Türkiye ve İslam' Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement