Gaün'de Enstrümantal Konseri - Son Dakika
Yerel

Gaün'de Enstrümantal Konseri

Gaün\'de Enstrümantal Konseri

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) kuruluşunun 40.yılı nedeniyle, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından 'Kültür Sanat Günleri' kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sazları eşliğinde...

21.05.2013 12:01

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) kuruluşunun 40. yılı nedeniyle, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından 'Kültür Sanat Günleri' kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sazları eşliğinde 'Göksel Baktagir' konseri düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserin açılış konuşmasını yapan Sanatçı Göksel Baktagir, "Önceki yıllarda sanat merhalelerimde aşama kaydetmemi sağlayan, sanatkar büyüğüm ve aynı zamanda Gaziantepli Necdet Yaşar gibi usta bir sazendenin öğrencileri olarak belirli dönemlerde Gaziantep'e gelmiştik. Her gelişimizde memleketin sanata olan duyarlılığını, inceliğini, güzelliğini derinden yaşadık. Bu topraklarda bizim köklerimizde olan makamsal en ince işçiliklerin çok önceden yapılmış ve bu temelleri atılmıştır. Biz bu temellerle beslenen hocaların öğrencileriyiz" diyerek, bu yıl 25'nci kuruluş yıl dönünü kutlanan Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına sanat dolu nice yıllar dilediğini söyledi.

Orkestra Şefi San. Öğr. Elm. M. Emin Beyazçiçek, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının kuruluşun 25. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde bizlere bu geceyi yaşatan Göksel Baktagir ve arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi. Enstrümantal eserlerin yer aldığı gecede, 'Nihavend Peşrev', 'Vuslat', 'Atlantis', 'Elmas Oyun Havası' gibi eserler seslendirildi.

Konserin sonunda Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü San. Öğr. Elm. Hakan Tatyüz tarafından, Göksel Baktagir, Eyüp Hamiş, Hüseyin Bitmez ve San. Öğr. Elm. M. Emin Beyazçiçek'e plaket takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'de Enstrümantal Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement