Gaün'de 'Proquest Kütüphane Günleri 2014' - Son Dakika
Yerel

Gaün'de 'Proquest Kütüphane Günleri 2014'

Gaün\'de \'Proquest Kütüphane Günleri 2014\'

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ProQuest işbirliğinde ‘ProQuest Kütüphane Günleri 2014’ çalıştayı düzenlendi.

26.02.2014 14:31

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ProQuest işbirliğinde 'ProQuest Kütüphane Günleri 2014' çalıştayı düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan GAÜN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Seymen, çalıştayın tüm katılımcılara verimli olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

ProQuest Emea Bölge Müdürü Matt Drury, Türkiye ProQuest için çok önemli bir ülke olduğunu, uzun yıllardır süre gelen bir müşteri profiline sahip olduklarını ifade etti.

ProQuest'in, Amerikan Şirketi olmasının yanı sıra uluslar arası bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Drury, "Birçok ülkede ofisimiz var ve yerel içeriklere de çok ilgi veriyoruz. Yakın zamanda Hindistan'dan 200 dergiyi veritabanlarımız için dijitalleştirdik. Türkiye'den de birçok derginin veritabanlarında indekslenmesi gibi çalışmalar sürdürüyoruz" diyerek, içerikleri güncelleştirmenin yanı sıra kütüphanelerin odak noktası haline getirilmesi ve kütüphanelere olan ilginin canlı tutulması hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Çalıştay, ProQuest Ebrary Bölge Müdürü Aine Rıce "e-Kitap Alımında Güncel ve Yeni Ortaya Çıkan Eğilimler", ProQuest Temsilcisi Emre Sezer "Her Açıdan Araştırmada Çeşitlilik: ProQuest Central ve En Son Haberler", GAÜN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Memuru Suat Yılmaz "Elektronik Kaynakların Seçimi ve Faydalandırma", ProQuest Satış Müdürü Hakan Haktanır "ProQuest İş Akışı Çözümleri", Gülçün Başal "Tarihi Koleksiyonlar Gün Işığına Çıkıyor" konulu sunumlarıyla devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'de 'Proquest Kütüphane Günleri 2014' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement