Gaziantep Kent Konseyi 'Engelsiz Kentler' Türkiye Engelliler Çalıştayı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Kent Konseyi 'Engelsiz Kentler' Türkiye Engelliler Çalıştayı Tanıtıldı

Gaziantep Kent Konseyi \'Engelsiz Kentler\' Türkiye Engelliler Çalıştayı Tanıtıldı

Gaziantep Kent Konseyi, 25 ile 27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Engelsiz Kentler' Türkiye Çalıştayı hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

24.10.2013 13:57

Gaziantep Kent Konseyi, 25 ile 27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Engelsiz Kentler' Türkiye Çalıştayı hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya; Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve Kent Konseyi Başkanı Profesör Dr. Yavuz Coşkun, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nihat Bencan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Hulusi Kalender ve basın mensupları katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 25 ile 27 Ekim tarihleri arasında Gaziantep'te yapılacak olan ve ülkenin her yerinden katılımcıların olacağı 'Engelsiz Kentler' Türkiye Engelliler Çalıştayı hakkında bilgi verdi.

Coşkun, "Önümüzdeki Cuma akşamı başlayacak olan ve Cumartesi Pazar günü devam edecek olan Türkiye genelinden katılımcılarla birlikte Engelsiz kentler, Türkiye Engelliler Çalıştayını Kent Konseyi olarak, Gaziantep Üniversitesi iş birliği ile düzenliyoruz. Bu konuyu paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Bu gerçekten Türkiye'deki kent konseylerinin ve Kent Konseyleri çatısı altında yer alan, engelliler meclisinin ve bu konuya ilgi duyan tüm paydaşların katılacağı çok geniş bir çalıştay olacak. Engellilerin Türkiye genelinde kentler bazında sorunlarının ele alınacağı ve bu konudaki ehil söyleyecek sözü olan kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek, panellerle konu etraflıca tartışılacak. Ayrıca, tüm Türkiye'den gelen katılımcıların kendi illerine dair güzel örnekleri ve uygulamaları bizlerle paylaşacağı kısa sunumlarla sonlanacak olan bir program. Bilimsel içeriği ve yoğunluğu fazla olacak bir program. Ama öbür taraftan sosyal içerikli olacak ve tüm Türkiye'den katılımcılar yöremizi ilimizi teneffüs edecek" dedi.

Coşkun'dan sonra konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise yapılacak olan çalıştay hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplanmasının ardından sohbet havası içinde sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Kent Konseyi 'Engelsiz Kentler' Türkiye Engelliler Çalıştayı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement