Gaziantep'te Ressam Elalmış ve Doğan Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Ressam Elalmış ve Doğan Sergi Açtı

Gaziantep\'te Ressam Elalmış ve Doğan Sergi Açtı

Gaziantep'te Ressam Ataç Elalmış ve Mehmet Ali Doğan, Sanko Sanat Galerisinde sergi açtı.

14.12.2013 12:16  Güncelleme: 15:07

Ressam Ataç Elalmış ve Mehmet Ali Doğan, Sanko Sanat Galerisi'nde sergi açtı.

Sanko'dan yapılan açıklamaya göre, sanatçı Elalmış'ın 16 ve sanatçı Doğan'ın 26 eserinin yer aldığı serginin açılışına, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta ve sanatseverler katıldı.

Turan, açılışta, Gaziantep'in marka değerlerinin çok olduğunu ve güzel sanat eserlerini görünce çok mutlu olduğunu ifade etti.

Elalmış da eserlerini yağlı boya tekniğini kullarak, doku ile biçimi oluşturduğunu belirtti.

Anadolu kültürüyle çok yakından ilgilendiğini ifade eden Elalmış, "Anadolu'nun kültürel zenginliği bir ressam için önemli imgeler sunuyor. Doğu'nun mistik yapısı resimlere de yansıyor. Seçmiş olduğum imgelerin hepsinin Anadolu'da yeri var. O nedenle yaptığım resimlerim daha farklı, daha renkli ve insana daha yakın oluyor" değerlendirmesini yaptı.

Doğan ise çalışmalarını yaparken hep Anadolu'dan esinlendiğini vurguladı. Serigraf tekniğiyle akrilik boya kullanarak resimlerini yaptığını anlatan Doğan, 10 yıldır eserlerinde "sınırlanmış alanlar" anlamı yüklü temalar kullandığına dikkati çekti.

Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergi, 27 Aralık'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Ressam Elalmış ve Doğan Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement