Gaziantep'teki Patlama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gaziantep'teki Patlama

20.12.2012 18:26

Ramazan Bayramı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 1 yaşındaki Almina Melisa Aker'in adı parka verildi.

Ramazan Bayramı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 1 yaşındaki Almina Melisa Aker'in adı parka verildi.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Aker'in babaannesinin de katıltığı Şehitkamil Belediyesi meclis toplantısında, küçük kızın adının parka verilmesi kararlaştırıldı.

Almina Melisa Aker'in adı Gazikent Mahallesi 15 Nolu Cadde'de yapılan parkta yaşatılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda gerekli çalışmaların yapıldığını ve bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların en küçüğü olan Almina'nın adını parka verdiklerini belirtti.

Gazikent'in nüfusun yoğun olarak yaşadığı fakat yeterli yeşil alanın bulunmadığı bir bölge olduğunu ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Biz de Büyükşehir Belediyesi'nden rica ederek bir yer tayin edilmesini istedik. Alan ihtiyacımız karşıladıktan sonra çalışmalarımız sonucunda burada güzel ve nitelikli bir parkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Parkın etrafında okulların ve konutların olması vatandaşlarımız açısından avantajlı oldu. Almina'nın ismi bu parkla birlikte hep yaşayacak. Böyle olayların şehrimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını diliyorum. Buradan bir kez daha patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum."

Bu arada Almina Melisa Aker'in isminin parka verilmesine vatandaşların da destek verdiği kaydedildi.

Gaziantep'te 20 Ağustos'ta meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Yusuf Atlıhan/ Zerin Özdilek

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'teki Patlama - Son Dakika


Advertisement