Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep'te "Takıların Dili ve Zamanı" isimli seramik heykel ve yağlı boya resim sergisi açıldı.

22.09.2012 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te "Takıların Dili ve Zamanı" isimli seramik heykel ve yağlı boya resim sergisi açıldı.

Sanko Sanat Galerisi'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Hüsna Dişbudak ve Güler Rastgeldi'nin Sanko Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışında, şehrin sanayideki başarısının, sanatsal alanda da sergileneceğine inandığını söyledi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da bir duygunun, tasarının ya da güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü ya da bu anlatım sonucunda ortaya çıkan olağanüstü eserlerin sanatı tanımladığını kaydetti.

Sanatın insana huzur verirken, ufkunu açarak hayata bakışını değiştirdiğini dile getiren Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Eseri her ne olursa olsun, sanatçı diye nitelendirdiğimiz kişilikler özel kişilerdir. Çünkü, onların düşünceleri, fikirleri, söyledikleri ve söyleyecekleri, mutlulukları, mutsuzlukları ortaya koydukları eserlerin içinde gizlenmiştir. Bizler sanatın her dalında ortaya konulan eserlere gıptayla bakmaktayız. Bu eserlerin sahiplerinin ise özel kişiler olduğunu düşünerek, her zaman sanatçılarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz."

Sanatçı Hüsna Dişbudak da çalışmalarının çıkış noktasının arkeolojik eserler ve takılar olduğunu belirtti.

Gaziantep'te 2 yıl öğretmenlik yaptığını ve Gaziantep ile arasında özel bir bağ oluştuğunu vurgulayan sanatçı Güler Rastgeldi de geçmiş zaman insanlarının dünyanın uçsuz bucaksız olduğuna inandıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından toplam 42 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Serginin 5 Ekim'e kadar gezilebileceği bildirildi.

-Yol trafik akışına kapatılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, yağmursuyu ızgaralarının iyileştirme ve temizleme çalışmaları nedeniyle Hürriyet Caddesi'nin tek taraflı trafiğe kapatılacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamadaya göre, Bey Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde yağmursuyu ızgaraları iyileştirme ve temizleme çalışmaları nedeniyle Bedesten Alışveriş Merkezi ile Doğumevi Kavşağı arasında 23 Eylül Pazar günü saat 23: 00-06: 00 saatleri arasında, Doğumevi Kavşağı ile Bedesten Alışveriş Merkezi arasında ise 24 Eylül Pazartesi günü 23: 00-06: 00 saatleri arasında yolun tek şerit trafik akışına kapatılacağı belirtildi.

Açıklamada, GAZDAŞ'ın çalışmaları nedeniyle de Çukur Mahallesi Karagöz Caddesi'nde, 23 Eylül Pazar günü 06: 00-13: 00 saatleri arasında Dr. Mecit Barlas Caddesi girişi ile Çamurcu Sokak girişi arasında araçların alternatif güzergahlara yönlendireceği kaydedildi.

-"Tiroid Kanseri ve Tedavisi" anlatıldı

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Erdal Uysal, erken ve doğru tanıyla tiroid kanserinin tedavi edilebileceğini ve kişinin uzun yıllar yaşayabileceğini söyledi.

Opr. Dr. Uysal, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde, halka açık sağlık konferansları kapsamında "Tiroid Kanseri ve Tedavisi" konusunu anlattı. Tiroid kanserinin tiroid bezindeki hücrelerin kansere dönüşmesi nedeniyle oluştuğunu belirten Uysal, "Tiroid kanseri genellikle boyunda bir kitle veya tiroid bezi içinde bir nodül şeklinde oluşur. Eğer doğru tanı ve tedavi uygulanırsa hastalık tamamen ortadan kaldırılabilir" dedi.

Tiroid kanserinin toplumda görülme sıklığının yüzde 4,2 olduğunu anlatan Uysal, şunları kaydetti:

"Hayat boyunca kadınlarda tiroid kanseri riski yaklaşık yüzde 0,7, erkeklerde yüzde 0,25'tir. Buna karşılık klinik önemi, hastalığın bu düşük insidans ile kıyaslanamayacak kadar büyüktür. Çünkü nüfusun yüzde 5-25'inde görülen adenom ve nodüler guatr olguları arasından bulunup çıkartılmak zorundadır."

Uysal, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Muhabir: Adem Yılmaz

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement