Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'te yaşam standardının yükseldiğini bildirdi.

20.12.2012 20:06

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'te yaşam standardının yükseldiğini bildirdi.

Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzelbey, Ankara'da düzenlenen 2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesine katılarak "Kültür Yolları ve İnanç Turizmi" temalı panelde Gaziantep'i tanıttı.

Zirvede sunum yapan Güzelbey, dünyada turizm konseptinde değişiklik olduğunu, insanların deniz, güneş, kum turizminden farklı alanların farkına vardığını belirtti.

Gaziantep'in aslında bir sanayi şehri olduğunu vurgulayan Güzelbey, şöyle devam etti:

"Benim şehrim aslında bir sanayi şehri. Şehrin geçmişine baktığımız zaman binlerce yıllık bir tarih ortaya çıkıyor. Bugün Gaziantep kültür ve inanç turizmine sahip çıktığı için farklı bir noktada. Bin yıl önce revaçta olan İpekyolu Çin'deki, Hindistan'daki ticari ürünlerin batıya geçtiği yoldu. Bu yol Gaziantep'ten geçiyor. Bu yolun yeniden canlandırılması için 2006'da bir toplantı yapıldı. 2011'deki toplantıya Türkiye ilk defa dahil oldu ve bu toplantıda biz ev sahipliği yaptık. Ayrıca yaklaşık 8 yıl önce başlatılan çalışmalar neticesinde bütün tarihi yapılar restore edildi."

Gaziantep'te yaşam standartlarının yükseldiğini vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:

"Şehirler aslında ticaret, sanayi, eğitim, kültür ve turizm 4 sütun üzerinde yerleşirler. Kültür aslında bunların hepsinin zemininde olması lazım. Şehrimizin bir kültür şehri olması için çaba gösteriyoruz. Bunun sonucunda inanıyoruz ki, bu şehirde yaşayan insanların yaşam standardı yükselecek, şehir zenginleşecek. Şu anda bile Gaziantep'deki bu değişiklikler görülmekte. Tek bir üzüntümüz bize 120 kilometre uzakta olan ve kardeş şehrimiz olan Halep'te yaşanan insanlık dramı."

-"Bir Kask Bir Can Kurtarır" projesi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Otomobil Motorsporları Kulübü (GOSK) işbirliği yürütülen "Bir Kask Bir Can Kurtarır" projesi kapsamında motosiklet kullanıcılarına yönelik seminer düzenlendi.

Çetin Emeç Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere katılan 360 motosiklet sürücüsüne katılım belgesi verilerek, ücretsiz kask dağıtıldı.

Türkiye Otomobil ve Motosiklet Sürücüleri Federasyonu'nun katkılarıyla ikincisi düzenlenen eğitim programında, motosiklet sürücülerine kask kullanmanın gerekliliği ve sürüş teknikleri konusunda bilgiler verildi.

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, seminerde trafik kurallarına riayet etmeyen birçok motosiklet sürüsünün hayatını kaybettiğini, trafik konusunda alınacak tedbirlerin sadece emniyet teşkilatının görevi olmadığını, kamu kurum ve kuruluşları ile sürücülere bu konuda büyük görevler düştüğünü kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın da, motosiklette en önemli güvenlik unsuru kask olduğunu ve bunun mutlaka takılması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca Sankopark Alışveriş Merkezinde A1 ve A2 sürücü belgesi bulunan 100 motosiklet sürücüsüne daha kask dağıtıldı.

- Şahinbey Belediyesi 11 Bin 350 öğrenciye eğitim veriyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu son 3,5 yılda dershaneye gidemeyen 18 bin 617 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesislerinde SBS, LYS ve YGS eğitimi gören öğrencilerle bir araya geldi.

Şu anda 11 bin 350 öğrenciye eğitim verildiğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra tesislerimizde şu anda 30 branşta aynı anda 24 bin 470 vatandaşımız faydalanmaktadır. ayrıca gençlere yönelik satranç, gitar, ebru, ney, keman ve bağlama kursları da verilmektedir."

- İslahiye'de "Bağımlılıkla Mücadele" semineri düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi İslahiye iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği tarafından "Bağımlılıkla Mücadele" semineri düzenlendi.

Bağımlılık yapıcı madde ve uyuşturucu maddelerin zararlarının halk tarafından daha iyi bilinmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Talep Azaltım uzmanlarından İsmail Uzkar, katılımcılara bilgi verdi.

Uzkar, seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

-İçme suyu pompalama istasyonunu su bastı

Araban ilçesine bağlı Elif beldesinde etkili olan yağış nedeniyle içme suyu pompalama istasyonunu su bastı.

Elif Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu, Sıtmapınar Çayı'nda debinin artması sonucu beldeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan pompalama istasyonunun su altında kaldığını söyledi.

Çobanoğlu, yağışların devam etmesi halinde çalışır durumda olan motorların da su altında kalma ihtimali olduğunu ifade ederek, tahliye çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Muhabir: Mahmut Bazlama - Yusuf Atlıhan - Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement