Gaziantep Üniversitesinde Akademik Yıl Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Üniversitesinde Akademik Yıl Heyecanı

Gaziantep Üniversitesinde Akademik Yıl Heyecanı

Gaziantep Üniversitesinde 2016-2017 yeni akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

05.10.2016 14:03

Gaziantep Üniversitesinde 2016-2017 yeni akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

GAÜN Mavera Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşen açılış törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Öğretim Görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, 2016-2017 akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek, "2016-2017 akademik yılı açılış programımıza hoş geldiniz. Gelenekten geleceğe bir ufku çizgisi çiziyoruz. Bu çizgide bizimle aynı duyguları paylaşan paydaşlarımızla el ele bu yolda gitmek istiyoruz. Üniversitemiz, 1973 yılında ilk kurulduğundan itibaren bu dakikaya gelinceye kadar, muhteşem kampüsüne, 16 Fakültesine, 4 Enstitüsüne, 4 Yüksek okuluna, 10 Meslek Yüksek okuluna ve kurulmuş olan birçok araştırma merkezine katkı sağladıkları için ilk rektörümüzden benden önceki rektörümüz yavuz coşkuna kadar, hepsine teşekkür ederim. Onların getirdiği bayrağı daha yüksek yerlere taşıyacağız" dedi.

"Milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"

Üniversiteyi daha yükseklere ulaştırabilmek için milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirten GAÜN Rektörü Ali Gür, "Öğretim üyelerimizi motive ederek, sanayicileri buraya çekerek ve en önemlisi kamu kurumları ile el birliği yaparak bölgenin değil, Türkiye'nin Üniversitesi olmak istiyoruz. Bizim için insanların düşüncesi önemli değil, yeter ki mukaddesimiz, bayrağımız, milli değerlerimizle derdi olmasın bunun dışında düşüncelerimiz zenginliğimizdir. Bunun için de milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"Biz bir dünya üniversitesiyiz"

Sadece Türkiye'nin değil, dünya üniversitesi olduklarını da vurgulayan Rektör Gür, " Bu sene Üniversitemize 12 bin 500 öğrenci kaydoldu. Aynı zamanda biz bir dünya üniversitesiyiz. 95 ülkeden 3 bin 500 öğrenciye sahip koca bir aileyiz" ifadelerini kullandı. Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Yeni bir dönem, yeni bir heyecan, yeni bir umut inşallah bu umut geleceğimiz adına çok daha güzel günleri beraberinde getirir diyor, yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. 50 bin öğrencisi olan üniversitemizle bizde büyük bir onur duyuyoruz. Bu ülkenin darbeler tarihini öğrencilerimizin çok iyi anlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu ülkenin militarist geleceğinin nasıl bir süreci bize getirdiğini bilim olarak akdetmek durumundayız" ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise Rektör Gür ve öğretim üyelerine başarılar dileyerek, "İnsanların 4 kısmına ayrıldığını bilim öğrenen yani öğrenciler, muallimler yani öğrenenlere öğretenler yani hocalarımız, ne yapın edin bu iki kesimden biri olun. Eğer olamıyorsanız o iki kesimi seven olun. Ama sakın 4. Kesim olmayın. Bu kadim şehir artık bir eğitim şehridir. 3 üniversite, 60 bin eğitim gören öğrenci, 2 bin akademisyeniyle bu şehir eğitim yuvasıdır" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Üniversitesinde Akademik Yıl Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement