Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Görele'de, Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

19.09.2014 11:41

Görele'de, Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Jandarma Kıdemli Çavuş Atilla Aranmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin topraklarının bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca düşmanların hedefi haline geldiğini söyledi.

Devlet ve milletin gazilere vermiş olduğu önemi 2002 yılında çıkarılan yasa ile gösterdiğini belirten Aranmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"'Milliyet ve İstiklal benim karakterimdir' diyerek milli mücadeleyi başlatan devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Muharebesin'den sonra 19 Eylül 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı verilmiştir. 2002 yılında çıkarılan yasa ile de 19 Eylül'ün Gaziler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu karar devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesidir. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan yüce Türk milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir."

Törene, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Fatih Yılmaz, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, diğer daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, okunan şiirlerin ardından sona erdi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement