Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Çaldıran ilçesinde tören düzenlendi.

19.09.2014 15:35

Çaldıran ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan 1. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Piyade Asteğmen Furkan Kabataş, gazilerin, geçmişle gelecek arasında olması gereken güçlü bağın ve toplumda ulus bilincini oluşturan değerlerin merkezinde yer aldığını söyledi.

Kabataş, "Bu bağlamda gazilerimizle ilgili birçok proje yaşama geçirilmiştir. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize, değerli ailelerine ve yüce ulusumuza saygılar sunuyorum" dedi.

Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Abdurrahman Çınarağaç ise vatanın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren gazilere sahip çıkmanın ve onlara saygılı olmanın, milletin tarihine ve mazisine bağlılığının ifadesi olduğunu belirtti.

Çınarağaç, "Unutmayalım ki bayrağımız hür dalgalanıyorsa ve başımızı yastığımıza koyup huzur içinde uyuyabiliyorsak, bunu şehit, gazi ve güvenlik güçlerimize borçluyuz. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir şey olamaz. Şehit nurlanmış, gaziler ise onurlanmış asker demektir" diye konuştu.

Ardından dernek tarafından Hacı Haydar Yıldırım Camisi'nde, cuma namazı öncesi, Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Törene, Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur, Emniyet Müdürü Süleyman Durmaz, gaziler, şehit yakınları, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement