Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Halka Ücretsiz Sağlık Taraması - Son Dakika
Yerel

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Halka Ücretsiz Sağlık Taraması

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Halka Ücretsiz Sağlık Taraması

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

09.05.2014 15:09

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

İlçenin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesindeki Atatürk Parkı önünde sağlık çadırı kuran Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, yoldan geçen tüm vatandaşların kan şekeri, tansiyon ve boy kilo ölçümlerini yaptılar.

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Murat Sarıkaya, Yüksekokul öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yürüttükleri etkinliklerin aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bugünlerde her an, bir Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisini, Gediz'in herhangi bir caddesinde, sokağında veya hatta en uzak köyünde sosyal sorumluluk projesi etkinliği gerçekleştirirken görmenin mümkün olduğunu belirten Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Murat Sarıkaya, şu şekilde konuştu:

"Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak üniversite öğrencisi ile halkın faydalı ve verimli projelerde bütünleşmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve öğrencilerimizi bu yönde yetiştiriyoruz. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz Gediz halkına ücretsiz sağlık taraması gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizden Ayten Öztürk, Raziye Sarıboğa, Lütfiye Bekmezci ve Ümmü Şen'in liderliğinde gerçekleşen sağlık taraması projesinde 250 adet bireye sağlık taraması yapılarak kayıt tutuldu. Halkın ilgisinin yoğun olduğu projede, öğrencilerimiz kapı kapı dolaşarak üst yaş grubundaki teyzelerimize ve amcalarımıza, Gediz Pazarındaki esnafımıza ve Gediz Cumhuriyet Caddesinde stant açarak yoldan geçen halkımıza sağlık taraması yaptılar. Bu taramada öğrencilerimiz şeker ölçümü yaparak şeker seviyesini, tansiyon ölçümü yaparak tansiyon durumunu, boy kilo ölçümleri yaparak bugünün fiziksel sorunu olan obezite sıklığını belirleyerek halkımıza bilinçlendirme çalışması yaptılar. Değerlerinde anormallik gözlenen bireyler derhal en yakın sağlık kurumuna müracaat etmesi için uyarıldı. Sağlık Meslek Yüksekokulumuz, bu ve diğer projelerimizle ilçemiz insanına faydalı olmayı misyon edinerek çalışmalarına devam ediyor. Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerindeki özverisi ve sorumluluk bilinci, biz okul personelini çalışmalarımızda daha da ivmelendiriyor ve öğrencilerimize tam destek vermemizi sağlıyor.

Projemizde öğrencilerimizi bağırlarına basarak sağlık taramasına yoğun ilgi gösteren Gediz halkına ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Halka Ücretsiz Sağlık Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement