Geleneksel Trakya Turizm Paneli - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Trakya Turizm Paneli

Geleneksel Trakya Turizm Paneli

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen “6. Geleneksel Trakya Turizm Paneli” gerçekleştirildi.

09.12.2015 16:13

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen "6. Geleneksel Trakya Turizm Paneli" gerçekleştirildi.

KLÜ Rektörlük Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen panele, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Başkanlığını Turizm Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan'ın yaptığı panele, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güney Çetin Gürkan, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Tur Eski Genel Müdürü Beste Emre Güngör, Trakya Kalkınma Ajansı Proje İzleme Değerlendirme Birimi Uzmanı Necmi Gündüz ve Trakyagezi.com İnternet Sitesinin Sahibi Dinçer Alabaşoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Aykaç, geleneksel hale getirilen "Trakya Turizm Panel"inin Trakya bölgesinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

"DÜNYA TURİZMİNDE YILDA 1.3 TRİLYON DOLAR PARA HARCANIYOR"

Panel Başkanı Prof. Dr. Kemal Turan ise, turizmin ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan ve hızla büyümeye devam eden bir sektör olduğunu belirtti. Turizmin dünya ekonomisinde petrokimya ve otomotiv sektöründen sonra en çok gelir getiren sektör haline geldiğini de ifade eden Prof. Dr. Turan, dünya turizminde yılda 1.3 trilyon dolar para harcandığını ve ülkemizin de bunda önemli paya sahip olduğunu vurguladı.

Panelin ilk konuşmacısı Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güney Çetin Gürkan; Trakya'nın özelliklerinden faydalanılarak, ağaçlar arasında teknolojiden bağımsız oteller inşa edilebileceğini dile getirdi.

Panelin ikinci konuşmacısı TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Tur Genel Müdürü Beste Emre Güngör ise, turizmi geliştirmek adına bu tür panellerin düzenlenmesinin Trakya bölgesine ve öğrencilere önemli katkılar sunacağını, aynı zamanda panellerin devam ettirilmesi gerektiğini aktardı.

"LONGOZ ORMANLARI DAHA İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ"

Trakya Kalkınma Ajansı Proje İzleme Değerlendirme Birimi Uzmanı Necmi Gündüz de, Longoz ormanları gibi önemli bir turizm yerinin daha iyi değerlendirilmesiyle birlikte turist sayısında ciddi artışlar yakalanabileceğine değinerek, sosyal medyanın bu alanda etkili bir şekilde kullanılabileceğini ifade etti.

Panelin son konuşmacısı Dinçer Alabaşoğlu ise, Trakya bölgesinde gezilebilecek yerleri tanıtarak, bölgeye gelecek turistlere kolaylık sağlamaya çalıştıklarından bahsetti.

Soru-cevap bölümüyle devam eden 6. Geleneksel Trakya Turizm Paneli, katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verilmesiyle tamamlandı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Trakya Turizm Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement