Gelibolu'da Avlanmaya Sınırlama - Son Dakika
Yerel

Gelibolu'da Avlanmaya Sınırlama

Gelibolu\'da Avlanmaya Sınırlama

Gelibolulu avcılar av sezonunda bıldırcın, üveyik ve domuz dışında av yapmayacak.

25.08.2014 15:05  Güncelleme: 10:55

Gelibolu Avcılar ve Atıcılar Kulübü Dernek Başkanı Selahattin Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, av sezonunun 23 Ağustos'ta başladığını söyledi.

Şen, dernekte faal olarak avcılık yapan 397 belgeli avcı bulunduğunu belirterek, avcıların ilgili belgelerini almadan ava çıkmaması gerektiğini hatırlattı.

Bu nedenle belge verme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Şen, "Avcılar, çantacılık dediğimiz kaçak avcılığı yapmasın. Avın serbest olduğu zamanlarda milli her türlü evraklarını alıp öyle avlansınlar. Avcıların evraksız ve izinsiz avlanmaları sırasında yakalandıkları takdirde ceza kesilir, avcının tüfek ve tesisatı alınır. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Avcı arkadaşlarımızı kanunlara göre hareket etmeleri konusunda herkesi her zaman uyarıyoruz" diye konuştu.

Başkan Şen, ilçe içinde avlanma bedelinin 70, Türkiye genelinde avlanmanın da 110 lira olduğunu belirterek, sezon boyunca sadece bıldırcın, üveyik ve domuz avının serbest olduğu bunun dışında bir av hayvanının avlanmasının da yasak olduğu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gelibolu'da Avlanmaya Sınırlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • TAYFUN: HAYVANLARIN CANINA KIYMAYIN HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZ, AV İŞİ ESKİDENDİ 0 0 Yanıtla

Advertisement