Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

Eski Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, AK Parti milletvekili aday adaylığı için partinin il başkanlığına başvurdu.

20.02.2015 17:18

Eski Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, AK Parti milletvekili aday adaylığı için partinin il başkanlığına başvurdu.

Gül, AK Parti Siirt İl Başkanlığına gelerek dosyasını partinin İl Başkan Fuat Özgür Çalapkulu'na teslim etti. Burada açıklamalarda bulunan Gül, "yeni Türkiye yolunda yeni bir Siirt için" milletvekili aday adaylığına başvurduğunu belirterek, siyasete atıldığı ilk günden beri "büyük Türkiye" yolunda her zaman partisinin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

"Partimiz, bayrağı devraldıktan sonra Türkiye serüveni büyük bir yol alarak günümüz Türkiye'sine geldi. Belediye başkanlığım döneminde de Siirt'i yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalıştım" diyen Gül, aday verilmesi yada verilmemesi durumunda da partisinin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Siyasi hayatında edindiği bilgi ve birikimleri milletvekili olarak hizmete dönüştürmek istediğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Uzun süredir Siirt siyasetinin, üç dilli kardeş şehrimizin ve Siirt gençliğinin sorunlarını çok iyi bilen biri olarak ihtiyaç ve sıkıntılarının çözümü noktasında çalışmalar yürüteceğim. Yeni Türkiye yolunda partimiz tarafından yürütülen çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemine yenilikçi fikirlerle destek olup, ilimizin gelişip daha iyi bir yere gelmesi için var gücümle çalışacağım."

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu ise Gül'ün, 9 Mart 2003"te Siirt'te yenilenen genel seçimlerde milletvekili adaylığından çekilerek, Türkiye'nin önünün açılmasında en büyük emek sahiplerinden birisi olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Çünkü adaylıktan çekilerek yerini kurucu genel başkanımız ve mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bıraktı. Herkes bu fedakarlığı yapıp adaylıktan çekilmeyebilir fakat Mervan Gül bunu yaptı ve Türkiye'nin bugünlere gelmesinde büyük emekler verdi. Kendilerine bu fedakarlıklardan dolayı tekrar teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement