Genel Sekreter Memiş Demirci'de Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Genel Sekreter Memiş Demirci'de Muhtarlarla Buluştu

Genel Sekreter Memiş Demirci\'de Muhtarlarla Buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa’nın Demirci ilçesinde mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

16.04.2015 16:27

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa'nın Demirci ilçesinde mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Genel Sekreter Halil Memiş toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Demirci'de hayata kazandırdığı projeler ve gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgiler verdi. Memiş, "Belediyecilik hizmetlerinin tek bir amacı vardır. Vatandaşın mutlu edilmesi. Eğer yaptığınız hizmetler sonucunda vatandaş mutlu olamıyor ise o yaptığınız hizmetin bir anlamı yok" diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısında Genel Sekreter Memiş'in yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay ile Demirci Koordinatörü Kazım Aysan da yer aldı.

Toplantıda Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, Büyükşehir Belediyesi'nin Demirci'de yürüttüğü çalışmalar hakkında sunum yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vermek ve planlanan çalışmaları anlatmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini dile getiren Genel Sekreter Halil Memiş, "En önemlisi sizlerin Büyükşehir Belediyemizden beklentilerini dinlemek istiyoruz. En büyük hizmetleri yürütseniz bile birçok kentle kıyaslayıp bunun gibi projeyi hiç kimse yapmadı deseniz dahi o yaptığınız projenin bulunduğu yerdeki ihtiyaçlara cevap vermiyorsa, vatandaşın böyle bir beklentisi olmadan yapılmışsa, orada yaşayan insanların görüşüne başvurulmamışsa hiçbir işe yaramaz. Ama bazen yapılan çok küçük bir hizmeti vatandaşların görüşleri dahilinde yapmışsanız o az önce bahsettiğimden çok daha önemli diye düşünüyorum. Bu manada sizlerin görüşlerini önemsiyoruz" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN MANİSA'DA BİR YILLIK GEÇMİŞİ VAR

Büyükşehir Belediyesi uygulamasının Manisa'da bir yıllık geçmişinin olduğunu dile getiren Genel Sekreter Halil Memiş, "Daha önceden 16 ilde Büyükşehir uygulaması vardı. Ama bu 16 ildeki Büyükşehir uygulaması bugün Manisa'da uygulanandan farklıydı. Büyükşehir Belediyeleri tüm ilçeleri kapsamayacak şekilde konuşlanmıştı. İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin var olduğu bir uygulamaydı. Bugün itibariyle mevcut 30 Büyükşehir Belediyesi'nde tüm il sınırlarına hizmet ederken, kırsala hizmet eden İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri de lağvedilmiş durumda. Artık muhtarlarımızın hizmet alabilmek için başvurabilecekleri kuruluşların başında Büyükşehir Belediyesi yer alıyor" dedi.

KATILIMCILARIN SORULARINII YANITLANDI

Toplantıda daha sonra Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay Demirci'ye kazandırılan ve kazandırılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdiler. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş daha sonra salonda bulunan muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Memiş, "Belediyecilik hizmetlerinin tek bir amacı vardır. Vatandaşın mutlu edilmesi. Eğer sizin yaptığınız hizmetler sonucunda vatandaş mutlu olamıyor ise o yaptığınız hizmetin bir anlamı yok. Bunun için de bugün buradayız. Sizlerle ortak akılı ortaya koyarak Demirci için bir şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Bu toplantının Demirci'ye ve Manisa'ya büyük faydalar kazandıracağını düşünüyorum. Sizlerden bir ricamız var. Nihayetinde yeni bir yapılanmaya giriyorsunuz. Bugün konuştuğumuz sorunların büyük çoğu yılların birikimi. Ama ben inanıyorum ki daha önceki yıllarda bu sorunları dile getirebileceğiniz muhatapları yakınınızda bulabilseydiniz bu sorunlar daha erken çözülebilirdi. İşte biz o noksanlığı gidermeye çalışıyoruz. Sürekli istişare ile yılların birikimi olan sorunlar güç birliği ile çözüme ulaşacak. Bu bize mutluluk verecektir" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genel Sekreter Memiş Demirci'de Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement