Gevaş'ın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Gevaş'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Gevaş\'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 'Gevaş Turizm Festivali' çerçevesinde düzenlenen toplantıda ilçenin sorunları masaya yatırıldı.

26.08.2012 15:24

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 'Gevaş Turizm Festivali' çerçevesinde düzenlenen toplantıda ilçenin sorunları masaya yatırıldı.

Gevaş Platformu tarafından düzenlenen festivalin ikinci günü, Kızılay Kampı'nda verilen kahvaltıyla başladı. Akdamar Belediyesi tarafından verilen sabah kahvaltısının ardından ilçenin sorunlarının tartışıldığı toplantıya geçildi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, İlçe Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Necat Görentaş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile ilçe dışından ve ilçedeki esnaf ile işadamları katıldı. Toplantıda tarım, hayvancılık ve özellikle turizm alanlarında yaşanan sorunlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Herkesin söz aldığı ve fikirlerini paylaştığı toplantı oldukça samimi bir havada geçti. Burada bir açıklama yapan Gevaş İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, dışarıda bulunan işadamlarının ilçeye sahip çıkmalarını istedi. Güni, "Buradan batı illerine gidip ve yıllarca buraya uğramayan işadamlarımız var. Burayı terk etmeyin ve yalnız bırakmayın. İlçenize sahip çıkın. Buraları sık sık ziyaret edin. Burada yatırım yapmak isteyen işadamlarımıza her konuda yardımcı olacağımızın sözünü veriyorum. Sizlerden gelen bir talebi biz emir olarak alırız. Yeter ki buralarda yatırım yapın ve diğer işadamlarını da buraya yatırım yapmaya davet edin" dedi.

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer de, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Bölgenin yatırımdan çok huzura ve güven ortamına ihtiyacı olduğunu belirten Sezer, "Burada 5 yıldızlı otellerde yapsanız, başka yatırımlarda getirseniz eğer huzur ve güven ortamı yoksa o hizmetlerin bir anlamı olmaz. Bu bölgenin en önce huzura ve birliğe ihtiyacı var. Birlik ve beraberlik içinde olursak tüm engelleri aşarız ve buraya her türlü yatırımı yaparız. Biz belediye olarak burada yatırım yapmak isteyen herkesin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Gevaş Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç, Necat Görentaş da, toplantıda öne çıkan konuların söylemde kalmamasını isteyerek, "Burada alınan kararların ve yapılması düşünülen yatırımlarla ilgili çalışmaların yapılması lazım. Herkes kendi alanında yapmak istediği yatırımlarla ilgili altyapı çalışmalarını yapıp, bunu artık projeye dökmesi lazım" şeklinde konuştu.

Karşılıklı fikir alışverişin ardından toplantıda Gevaşspor için yaklaşık 10 bin TL yardım toplandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş'ın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement