Gevaş Turizm Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Gevaş Turizm Festivali Sona Erdi

Gevaş Turizm Festivali Sona Erdi

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 'Gevaş Turizm Festivali' yapılan çeşitli etkinliklerin ardından, festival sona erdi.

27.08.2012 14:21  Güncelleme: 14:38

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 'Gevaş Turizm Festivali' yapılan çeşitli etkinliklerin ardından sona ererken, ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar birlik ve beraberlik tablosu çizdiler.

Gevaş Sesi Gazetesi, Van İli Gevaş İlçesi Çevre Köyleri Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yeşil Gevaş Derneği, Van İşadamları Derneği ve Gevaş Kalkındırma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, İlçe Kaymakamlığı, Gevaş Belediyesi, Akdamar Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen festival sona erdi. Gevaş Platformu, bu yıl 25-26 Ağustos tarihleri arasında yapılan festivalin ikinci gününde ilçenin sorunları masaya yatırıldı. Festival çerçevesinde Gevaş şehir stadından düzenlenen sünnet şölenine yoğun ilgi gösterildi. İlçe Kaymakamlığı'nın katkılarıyla maddi durumu iyi olmayan çocukların sünnet şöleni beklenen talebin üzerinde başvuru yapıldı. Yerel sanatçıların verdiği mini konserin ardından sahneyi ünlü ses sanatçısı Mehmet Öndül aldı. Mehmet Öndül, söylediği hareket şarkılara protokol de halay çekerek eşlik etti.

Festivalin düzenleyen Gevaş Platformu tarafından katkı sunanlara birer plaketler verildi. İlçede ilk kez düzenlenen bu festivale emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin daha çok yapılmasını istediler.

MYO Müdürü Yrd. Doç. Necat Görentaş tarafından iş adamları onuruna verilen yemeğinin ardından festival sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş Turizm Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement