Gezici Sinema İskenderun'da - Son Dakika
Yerel

Gezici Sinema İskenderun'da

Gezici Sinema İskenderun\'da

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 25'inci...

12.08.2012 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 25'inci durağı İskenderun'da da yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseri ile başlayan etkinliğe Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Bandonun seslendirdiği 10. Yıl Marşı'na, etkinliğe katılan binlerce insan eşlik etti. 10. Yıl Marşı söylendiği sırada İskenderunlu gençler tarafından Türk Bayrağı açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Türk Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından, Çağlayan Semazen Grubu gösterisi de büyük ilgi gördü. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konservatuarı Türk Sanat Müziği sanatçıları Cevdet Cömertbay ile Lale Dağtekin konser verdi.

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz ilçemize hoş geldiniz, sefa geldiniz. Sizinle gurur duyuyoruz. Sayın Aldırmaz'ın ekibi ve muhtarlarımızla birlikte olduğumuz için gurur duyuyoruz" diyerek konuşmasına başlayan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Altın Koza Film Festivali'nin, Türk sinemasına çok büyük katkılarda bulunduğunu söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, daha şunları söyledi:

"Sanat evrenseldir. İnsanlara sevgiyi, mutluluğu getiren en büyük etkinliktir. Şu günlerde bütün dünyada birleşmeye, kardeşliğe, mutluluğa ve huzura çok ihtiyacımız var. Altın Koza Film Festivali'nin bir parçası olan bu etkinliği İskenderun'a taşıyarak insanların kaynaşmasına, birleşmesine vesile olduğu için Başkan Aldırmaz'a çok teşekkür ediyorum. Sinema, sanatın en güzel örneklerinden biridir. Çukurova, çok önemli sinemacılar, sanatçılar, edebiyatçılar yetiştirmiş, sanat ve sanatçının kaynağı olan bir yerdir. Mümbit topraklarda Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Yılmaz Güney, Şener Şen yetişmiştir. Onları minnetle anıyoruz. Ben Çukurova Üniversitesi'nde ihtisas yaptım. Uzun yıllar Adana'da yaşadım. Çok sık yazlık sinemaya giderdim. Yazlık sinema kültürünü yeniden canlandırdığınız, bize bu nostaljiyi yaşattığınız için teşekkür ediyorum".

"İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek'in sözlerine tamamen katılıyorum. Bu duyguları ben de paylaşıyorum" ifadesini kullanarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova coğrafyasının önemine değindi. İstanbul'dan sonra en büyük metropolün Çukurova olduğunun altını çizen Zihni Aldırmaz, "Çukurova olarak 10 milyon nüfusu barındırıyoruz. İstanbul'dan sonra sizlerle birlikte en büyük biziz" dedi.

Gezisi sinemanın 38 il 61 noktada 36 milyon insanla buluşacağını hatırlatan Zihni Aldırmaz, "Sayın Civelek bu projenin parçası olmak istediğini söyledi ve sizlerle buluştuk. Sizlerin sevginizi ve muhabbetinizi tüm Anadolu'ya götüreceğiz. 14.500 kilometre yol kat edeceğiz. 17 Eylül 2012 tarihinde Altın Koza Film Festivali başladığında sizin ve tüm Anadolu insanının sevgisini, saygısını, muhabbetini tüm sinema sanatçılarına sunacağız. Bu projeye ortak olan bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerle olmak ayrıcalıktır. Çukurova olarak bir aileyiz. Türk milletinin, sanatın istediği zaten bu. Siz varsanız, biz barız. Siz varsanız sanat var. Katılımızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan gezisi sinemanın İskenderun'da konaklaması nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a "teşekkür plaketi" verdi. Aldırmaz, "Bu plaketi Adanalı hemşehrilerim ve sinema sanatçılarımız adına alıyorum" dedi. Daha sonra "Eyvah Eyvah 2" filmi gösterime girdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Sinema İskenderun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement