Gökkuşağı Derneği'nden 'Mehmet Akif'in İzinde' Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Gökkuşağı Derneği'nden 'Mehmet Akif'in İzinde' Söyleşisi

Gökkuşağı Derneği\'nden \'Mehmet Akif\'in İzinde\' Söyleşisi

Adıyaman Gökkuşağı Derneği’nin ‘Usta Çınarların İzinde Projesi’ kapsamında ‘Yusuf Tosunla Mehmet Akif’in İzinde’ adlı söyleşi gerçekleştirildi.

07.02.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Gökkuşağı Derneği'nin 'Usta Çınarların İzinde Projesi' kapsamında 'Yusuf Tosunla Mehmet Akif'in İzinde' adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Adıyaman Gökkuşağı Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında gerçekleştirilen söyleşi belediye konferans salonunda gerçekleştirildi. Söyleşi öncesinde açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Mirza Gökdemir, proje hakkında bilgiler verdi.

Şair-Yazar Yusuf Tosun'un verdiği söyleşide, Mehmet Akif Ersoy anlatıldı. Yusuf Tosun söyleşinde Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikayesini anlatarak, Mehmet Akif Ersoy'un isim olarak çok iyi bilindiği fakat O'nun düşüncesinin, dünyasının, misyonunun ve karakterinin yeterince farkına varılmadığını vurguladı.

Yusuf Tosun, "Mehmet Akif Ersoy herkes tarafından ismi bilinen birisi ancak misyonu, şahsiyeti, yaşayışı ve duruşu fazla bilinmeyen birisidir. Bilmemiz gereken birçok özelliğini bilmiyoruz. Bizi ilgilendiren yönlerini yıllarca bizden gizlediler. Bir milletin istiklal Marşını yazmış, milli mücadelesinin çok önemli bir taşıyıcısı olmuş ve kendisini bu mücadeleye adamış bir şairini daha iyi tanıma ve anlamaya çalışmak zorundayız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökkuşağı Derneği'nden 'Mehmet Akif'in İzinde' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement