Gölcüklü Osman Ay, İsveç'teki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Gölcüklü Osman Ay, İsveç'teki Saldırıyı Kınadı

Gölcüklü Osman Ay, İsveç\'teki Saldırıyı Kınadı

Yıllardır oruç tutmasıyla tanınan Gölcüklü Osman Ay, İsveç'te başörtülü olduğu için saldırıya uğrayan göçmen kadına destek verdi.

05.09.2013 11:29  Güncelleme: 11:35

Yıllardır oruç tutmasıyla tanınan Gölcüklü Osman Ay, İsveç'te başörtülü olduğu için saldırıya uğrayan göçmen kadına destek verdi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan ve yıllardır oruç tutmasıyla tanınan Osman Ay, İsveç'te başörtülü olduğu için saldırıya uğrayan göçmen kadına destek verdi. İsveç'in başkenti Stockholm'de 19 Ağustos'ta Müslüman hamile bir kadın, başörtülü olduğu için bayılana kadar dövülmüş, olayın duyulmasının ardından İsveç'teki binlerce kişi tepki amacıyla başörtüsü ile fotoğraf çekip, paylaşmıştı. Dünya basınında da bu olay büyük yankı uyandırırken, İslam dünyasının büyük tepkisini çekmişti.

İsveç'te meydana gelen bu saldırıyı şiddetle kınayan Osman Ay, Müslümanlara yapılan haksızlığın son bulmasını isteyerek, bu gelişmelere fırsat verilmemesi gerektiğini savundu. Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls'in açıklamalarına değinen Ay, "Sokakta yürüyen başörtülü bir kadına veya Camiye yapılan herhangi bir saldırının, aynı zamanda Fransa'ya yapılmış bir saldırı olarak kabul edileceğini" söyleyen Valls'e teşekkür etti.

İslam kardeşliğinin önemini anlatan Osman Ay şunları ifade etti: "Tarihe baktığımızda İslam nereye geldiyse oraya barış gelmiştir. Kurtuluş reçetesi İslam birliğidir. Dünya'nın her yerindeki Müslümanlar bizim ailemizdir. Bu bakış açısı bizi iyi bir yere taşıyacaktır. Kalbimize bu kardeşliği entegre edebilirsek, o zaman İslam coğrafyasındaki sorunları çözebiliriz." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölcüklü Osman Ay, İsveç'teki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement