Gönül Elçileri Projesi Uzunköprü'de Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi Uzunköprü'de Tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Uzunköprü\'de Tanıtıldı

Toplumda 'gönüllülük' kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata...

12.02.2013 02:54

Toplumda 'gönüllülük' kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Gönül Elçileri' projesi Uzunköprü'de tanıtıldı.

Projeye başkanlık eden Vali Hasan Duruer'in eşi Zeliha Duruer'in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, daire müdürlerinin eşleri ve koruyucu ailelerin katıldığı toplantıda Uzunköprülülere 'Koruyucu Aile Yapısı' anlatıldı.

HEDEF, EDİRNE'DE 6 OLAN KORUYUCU AİLE SAYISINI ARTTIRMAK

Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Türkiye genelinde 14 bin, Edirne'de ise 230 çocuğun koruma ve bakım altında bulunduğunu ifade etti. Yapılan araştırmalar doğrultusunda çocukların yüzde 75'inin rol model olarak anne ve babalarını gördüğünü ifade eden Özbaş, "Çocuğun en sağlıklı yetişeceği ortam ailesidir. İşte tam bu noktada koruyu aile modeli ortaya çıkmaktadır. Aslında, baktığımızda bizim kültürümüz ve geleneklerimizde koruyucu aile yapısı vardır.

Etrafımızda yetim ve öksüz kalmış bir çocuğu himayesine almış, beslemiş, okutmuş ve evlendirmiş aileler bulunmaktadır. Biz de devlet ve bakanlık olarak koruyucu ailelere üstlendikleri çocukların tüm masraflarını karşılayarak onlara destek oluyoruz. Bunun dışında sosyal güvencesi olmayan annelerin sosyal güvenlik primleri de Bakanlığımızca ödenmektedir. Edirne'de şu an 6 tane koruyucu ailemiz var. Hedefimiz bu koruyucu aile sayısını arttırmaktır" dedi.

Özbaş son olarak Gönül Elçileri projesinin; koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk ile kadın ve güçlenme gibi 5 alt projeden oluştuğunu sözlerine ekledi.

(ORA)

11.02.2013 10: 38: 04

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi Uzunköprü'de Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement