Göztepe, İlk Kez Düşme Hattından Kurtuldu - Son Dakika
Yerel

Göztepe, İlk Kez Düşme Hattından Kurtuldu

PTT 1.Lig'de deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Göztepe, bu sezon ilk kez düşme hattından çıkmayı başardı.

10.12.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig'de deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Göztepe, bu sezon ilk kez düşme hattından çıkmayı başardı.

Sezona teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde "Süper Lig" hedefiyle başlayan, ancak istediği sonuçları alamayan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra teknik direktör Kemal Kılıç'ı takımın başına getirdi. Tecrübeli teknik adamın ameliyat olması nedeniyle yardımcı antrenör Ümit İnal'la yoluna devam eden Göztepe, 1461 Trabzon galibiyetinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u da mağlup etmeyi başardı.

Ligde bu sezon 4. galibiyetine ulaşan ve puanını 15'e yükselten sarı-kırmızılı ekip, 15. haftayı düşme hattının hemen üzerinde 15. sırada tamamladı.

Göztepe'de geçen sezonun devre arasında profesyonel olan 19 yaşındaki Halil Akbunar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında takımının 2 golünü atmayı başardı. Bu sezon 3. golüne ulaşan genç futbolcu, PTT 1. Lig'de 25 maçta 5 gole imza attı.

Sarı-kırmızılı ekip, ilk devrenin son iki maçında Adana Demirspor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor (D) ile karşılaşacak. Dünkü maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Şamil Ünal, Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek.

-Kupada rakip Fenerbahçe-

Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü turunda Spor Toto Süper Lig temsilcisi Orduspor'u saf dışı bırakmayı başaran Göztepe, beşinci turda Çarşamba günü Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak.

Göztepe'de dünkü maçta kırmızı kart gören Mithat Yaşar, Fenerbahçe karşılaşmasında yer alamayacak.

Rakibiyle en son Süper Lig'e veda ettiği 2002-2003 sezonunun son haftasında karşılaşan Göztepe, 1-1 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe, Göztepe'yi yenemediği için ligi 5. sırada bitirememiş ve UEFA Kupası'nda mücadele etme hakkını Malatyaspor'a kaptırmıştı.

Kupada daha önce 2 kez karşılaşan Fenerbahçe ile Göztepe, birer kez birbirlerine üstünlük kurdu. İlk olarak 1962-1963 sezonunda çeyrek finalde karşılaşan iki ekipten Fenerbahçe, çift maç üzerinden oynanan turda rakibini saf dışı bıraktı. Daha sonra 1975-1976 sezonunda 4. turda karşılaşan iki ekipten Göztepe, rakibini elemeyi başarmıştı.

Kupada 1969 ve 1970 yıllarında mutlu sona ulaşan Göztepe, daha önce bir kez de finalde kupayı kaybetmişti.

Muhabir: Ali Korkmaz/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göztepe, İlk Kez Düşme Hattından Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement