Gümüşhane'de Mekke'nin Fethi Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Mekke'nin Fethi Coşkusu

Gümüşhane\'de Mekke\'nin Fethi Coşkusu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından organize edilen programda Mekke'nin fethi, panel ve Kur'an ziyafeti ile kutlandı.

01.01.2014 03:39

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından organize edilen programda Mekke'nin fethi, panel ve Kur'an ziyafeti ile kutlandı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Avukat Akın Demir, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, AGD'nin öteden beri bilgili, inançlı ve çalışan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olduğunu söyledi. Şenel, düzenledikleri programın batılılaşma sürecinin getirdiği değerlere ve yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere bir cevap olduğunu da sözlerine ekledi.

Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerin ardından Mekke'nin Fethi adlı sinevizyon gösterisinin katılımcılara izlettirildiği programda Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin ilahililerini seslendirmeleriyle birlikte panel kısmına geçildi.

Gümüşhane'nin eski vaizlerinden İlahiyatçı-Eğitimci Mustafa Irmaklı, Mekke, Mekke'nin Fethi ve fethin anlamları konusunda katılımcılara bilgi verdi. Fethin kelime anlamlarından birisinin "açmak" olduğunu ifade eden Irmaklı, "Fetih; izzetle, şerefle insanlığı tanıştırmanın mücadelesidir. Sadece Allah'a kul olma mücahedesinin adıdır. Fetih cihatsız olmaz. Kur'an 500'den fazla kez cihattan bahseder. Fetih işgal değildir. Müslümanların fetihleri o coğrafyaya sahip olma mücadelesi değildir. Müslümanların ki fetih, diğerleri işgaldir. Fetihle işgal arasındaki fark ta haramla helal arasındaki fark gibidir. Biz fetih anlayışına muhtacız. Bugün gönüller isyan altındadır. Müslümanların yeniden büyük bir fethine tüm dünyanın ihtiyacı var ve bu mümkündür." dedi.

Program AGD Şube Başkanı Şenel'in panelist Irmaklı'ya plaket vermesi ve ilahi dinletisi ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Mekke'nin Fethi Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement