Gümüşler' de İşçilere Yüzde 16 Zam - Son Dakika
Yerel

Gümüşler' de İşçilere Yüzde 16 Zam

Belediye İş Sendikasının toplu iş sözleşmeleri devam ediyor.

12.04.2012 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye İş Sendikasının toplu iş sözleşmeleri devam ediyor. Belediye İş Sendikası ile Gümüşler Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile Belediye Başkanı Bayram Akdoğan arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçilerin maaşlarına net yüzde 16 zam yapıldı.

Yapılan sözleşme ile işçilerin maaşları daha önce ikramiyesiz en az bin 180 lira iken, sözleşmeyle bin 350 lira oldu. Günlük yevmiyeleri ise yüzde 28 zam ile 44,40 liradan, 56,50 liraya yükseltildi. İşçiler, daha önceden maaşları ile birlikte aldıkları 52 günlük ikramiyelerini ise artık maaş haricinde, Bakanlar Kurulunun açıkladığı tarihlerde alacaklar.

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Şaban Özkaymak, sözleşmenin imzalanmasından sonra yaptığı açıklamada, "Belediye Başkanımız ile yaptığımız bu toplu iş sözleşmesi arkadaşlarımız adına çok güzel oldu. Zaten biz işçi arkadaşlarımızla görüşmeden toplu iş sözleşmesi masasına oturmuyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Bayram Akdoğan da, işçilerin her zaman aldıkları ücreti hak ettiklerini ve emekten yana olduklarını söyledi.

- NİĞDE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşler' de İşçilere Yüzde 16 Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement