Haçkalı Hoca Baba Anıldı - Son Dakika
Yerel

Haçkalı Hoca Baba Anıldı

Haçkalı Hoca Baba Anıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri Haçkalı Hoca Baba'yı Anma Etkinlikleri Haçka (Düzköy) Yaylası’nda bugün gerçekleştirildi.

03.08.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri Haçkalı Hoca Baba'yı Anma Etkinlikleri Haçka (Düzköy) Yaylası'nda bugün gerçekleştirildi.

Bu yıl 19.'su düzenlenen anma etkinliklerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Hayatını kaybeden Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın cenaze törenine katılmak için İstanbul'a giden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Trabzon'daki görev süresi boyunca ilk kez katılamadığı anma etkinliklerinde ilk olarak Haçkalı Hoca Baba Cami'inde Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından gerçekleştirilen protokol konuşmalarında söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalıİ konuşmasına merhum Vali Recep Kızılcık'ı anarak başladı. Kızılcık'ın Trabzon'da önemli eserler bıraktığını ifade eden Kınalı, Haçkalı Hoca Baba'nın yaşadığı ve ismini verdiği Haçka Yaylası'nda türbeyi ve camiyi yaptıranlara, emeği geçenlere ve çalışanlara teşekkür etti. Haçkalı Hoca Baba'yı anma etkinliklerinin bu yıl 19.'sunun düzenlediğini hatırlatan Kınalı, etkinlikleri başlatan Asım Aykan ve Mehmet Akkaya'ya minnettar olduklarını dile getirdi.

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ise, konuşmasında, Haçkalı Hoca Baba'nın manevi özelliklerinden bahsederken, Düzköy ve çevresi için olan önemine dikkat çekti.

Anma etkinlikleri, protokol konuşmalarının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Korosu'nun ilahi konseri ile son buldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da konser verdiği etkinliklerde katılımcılara yine Büyükşehir Belediyesi tarafından pilav ayran ikramı da yapıldı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haçkalı Hoca Baba Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement