Salah'ın oturduğu taşın ilgi görmesiyle bölgeye konulan 'Salah Yaylası' tabelası ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bankı gecede kayboldu. Muhtar Polat Yaşlı, tabela ve bankın kim tarafından kaldırıldığının bilinmediğini, nedeninin sosyal medya tepkileri olabileceğini söyledi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesindeki K-9 Parkur Enkaz Eğitim Sahası, farklı illerden itfaiye, AFAD ve arama kurtarma ekiplerine ev sahipliği yapıyor. 2025-2026 yıllarında düzenlenen eğitimlere 20 kurumdan 40 personel ve 70 arama köpeği katıldı.
Trabzon'un Ayasofya Mahallesi sahilindeki Oyuncakistan Çocuk Parkı, ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek. Yenileme kapsamında 3-12 yaş grubuna hizmet edecek yeni oyun grupları kurulacak ve park 280 çocuğun aynı anda güvenle oynayabileceği şekilde tasarlanacak.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Köşkü, Çal Mağarası, Kızlar Manastırı ve Şehir Müzesi'ni ocak-ağustos döneminde 493 bin 12 kişi gezdi. En yoğun ilgiyi 312 bin 453 ziyaretçiyle Atatürk Köşkü görürken, geçen yılın aynı döneminde bu sayı 597 bin 938 olarak kaydedilmişti.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Atatürk Köşkü, Çal Mağarası, Kızlar Manastırı ve Şehir Müzesi, 2026'nın ilk 8 ayında 493 bin 12 ziyaretçiyi ağırladı. Bu sayı, geçen yılın toplam ziyaretçi sayısının yaklaşık yüzde 82,5'ine ulaşarak turizmdeki artışı gözler önüne serdi.
Akçaabat ile havalimanı arasındaki 16,2 kilometrelik Trabzon Raylı Sistem Hattı'nın temeli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun katılımıyla atıldı. Proje, günlük 150 bin yolcuya hizmet verecek ve ulaşımda yeni bir çağ başlatacak.
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Trabzon Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemi’ projesine, bugün başlanacak.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yayımladığı videoyla Mohamed Salah transferinin ardından 6 bin 661 Trabzonspor forması satın aldığını açıkladı. Alınan formaların toplam değeri yaklaşık 30 milyon TL.
DSİ'nin Değirmendere Vadisi Islahı 3. Kısım projesi kapsamında 3 kilometrelik güzergahta taşkın kontrol duvarları inşa edilecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yürütülecek çalışmalarla bölge, ulaşım ve rekreasyon alanlarıyla yeni bir yaşam koridoruna dönüşecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de denetimlerini sıklaştırdı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çin'in Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ve heyetini ağırladı. Görüşmede kültür, ticaret, turizm ve ulaşım alanlarında iş birliği vurgusu yapılırken, dostluk maçı ve yeni turizm rotaları önerildi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Haçkalı Hoca Derneği işbirliğiyle 29. Geleneksel Haçkalı Hoca Anma Programı düzenlendi. Programda mehteran gösterisi ve tasavvuf müziği konseri sunuldu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, trafik sorunu ve siluet problemi nedeniyle yıkımına başlanan Reşadiye Viyadüğü'nde incelemelerde bulundu. Kirişlerin ve kolonların başka projelerde kullanılacağını belirten Genç, bölgeye dönel kavşak yapılacağını açıkladı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Avni Aker Millet Bahçesi'nde yapımı devam eden sentetik futbol sahasında çalışmalar sürüyor. Türkiye'nin ilk spor temalı millet bahçesi olma özelliğini taşıyan alanda, çocuklar ve gençlerin antrenman yapabileceği modern bir spor tesisi oluşturuluyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, cadde, sokak ve sahillerde yaz temizliği çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Ekipler, şehir merkezi ve ilçelerde ana caddeler, kaldırımlar, cami avluları ile sahil ve plajlarda detaylı temizlik ve yıkama yapıyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Harmantepe Şehitleri'nin 110. yıl anma programında, şehitlere sahip çıkmanın kutsal sorumluluk olduğunu belirterek, bölgeye ulaşım sağlayan yolun kalan 6 km'lik kısmının kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tonya ilçesindeki üreticilere yüzde 90 hibeyle 20 adet Jersey ırkı gebe düve dağıtacak. Düvelerin alım ihalesi yarın yapılacak.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sıfır atık kapsamında başlattığı projeyle anaokulu öğrencileri, plastik kapak toplayarak özel gereksinimli bireylere akülü sandalye teminine katkı sağladı ve çevre bilinci kazandı.
Ampute Futbol Türkiye Kupası finalinde Şahinbey Belediyespor, Başkent'i 4-1 yenerek şampiyon oldu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat'ta 77 milyon liraya yeni otogar projesi ihale sözleşmesi imzaladı.
Lig üçüncülüğünü garantileyen Trabzon Ampute Takımı, Türkiye Kupası'nda da başarı hedefliyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerdeki mahalle ve yayla yollarında kuru beton serim çalışmalarını hızlandırdı. Bu hafta Araklı, Vakfıkebir, Hayrat ve Maçka ilçelerinde toplam 4 kilometrelik yol hizmete sunuldu.
Trabzon, sahipsiz hayvanlar için 57 dönümlük doğal yaşam alanı inşaatına başladı. Kapasite artışı hedefleniyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl'ün Arap turistlere satıldığı iddialarını marjinal ve ideolojik saplantılı olarak nitelendirip dikkate almayacaklarını söyledi. Vali Tahir Şahin ise turist sayısında geçen yıla göre yüzde 27 artış olduğunu belirtti.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar'da 18.5 milyon lira ile yeni su hattı projesi başlatıyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, engellilere 49 sandalye ve 27 akülü araç temin etti.
TİSKİ, damga süresi dolan su sayaçlarını yeniliyor. Vatandaşlar dolandırıcılığa karşı uyarıldı.
Trabzonspor ve Trabzon Belediyesi eski başkanlarından Atay Aktuğ'un vefatı dolayısıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile anıldı. Törende, birçok vatandaş ve siyasi figür katıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kahverengi kokarca zararlısına karşı İl Tarım Müdürlüğü ile işbirliği yapıyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Turizm Master Planı çalıştayı, 150 uzmanın katılımı ile kentin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Sürdürülebilir politikaların oluşturulması hedefleniyor.