Hakkari'de İşyeri Açılışı - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de İşyeri Açılışı

Hakkari\'de İşyeri Açılışı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, çocukken ayakkabı boyacılığı yaptığı caminin pasajında açtığı işyeri açan şahıs, 6 kişiyi istihdam ediyor.

12.09.2013 12:51

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, çocukken ayakkabı boyacılığı yaptığı caminin pasajında açtığı işyeri açan şahıs, 6 kişiyi istihdam ediyor.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan İhsaniye Camisi'nin altında bulunan Full X Hediyelik isimli işyeri düzenlenen törenle hizmete açıldı. İşyerinin açılış törenine Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Belediyesi eski Başkanı Ruken Yetişkin, BDP ilçe örgütü yöneticileri, İlçe Müftüsü Haşim Keskin, Hakkari Barosu avukatları, kurum amirleri ve çok sayıda esnaf katıldı. İşyerinin açılış kurdelesini Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ve Yüksekova İlçe Müftüsü Haşim Keskin kesti.

"BOYACI SANDIĞI İLE GELDİĞİM CAMİNİN ÖNÜNDE İŞVEREN OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM"

İşyeri Sahibi Cemal Salim, başta açacakları işyerini büyük markalarla değerlendirmek istediğini, ancak bu markaların bölgeye yatırım yapmak konusundaki kaygı ve korkuları nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. Salim, "Sermaye ürkek bir kuş gibidir. Ürktüğü anda geri çekilir, uçar. Bizler yerel sermayeyi cesaretle ve girişimle birleştirerek ait olduğumuz topraklara vefa borcumuzu ödemek, istihdam oluşturmak ve bizden sonraki girişimcilere cesaret vermek için bu yatırımı yapmış bulunmaktayız. Boyacı sandığı ile iş hayatına başladığım caminin önünde istihdam oluşturan işveren olarak burada olmanın gururunu yaşıyorum. İşyerimizde 6 kişi istihdam ediyoruz. Hediyelik eşya, takı, kozmetik, çeyiz, iç giyim ve benzeri reyonlarımızla halkımızın hizmetindeyiz" dedi.

Açılış töreni verilen kokteylle sona erdi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de İşyeri Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement