Hakkari'de Ramazan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Ramazan Coşkusu

Türkiye'de ezanın ilk okunduğu illerden Hakkari'de, ramazan ayının gelmesiyle cadde ve sokaklar şenlik alanına döndü.

22.06.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ezanın ilk okunduğu illerden Hakkari'de, ramazan ayının gelmesiyle cadde ve sokaklar şenlik alanına döndü. Çözüm Süreci'yle huzurun hakim olduğu kentte, ramazanın gelmesiyle de büyük bir canlanma yaşanıyor.

Vatandaşlar, belediye ekiplerince ramazan ayı sonuna araç trafiğine kapatılan kadar Bulvar Caddesi'nde iftar sonrasında şenlik havası yaşıyor.

Bazı ailelerin geç saatlere kadar gezmeyi, parklarda oturup canlı müzik eşliğinde zaman geçirmeyi tercih ettiği kentte, bazıları da çocuklarıyla oyun parklarında eğlenmenin keyfini sürüyor.

Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulvar Caddesi'nin bir bölümünü insanların kaynaşması amacıyla ramazan süresince araç trafiğine kapattıklarını belirtti. Hatipoğlu, "Hakkari'nin bu kaynaşması diğer illere de yansıyor. Çözüm Süreci ile insanlar sokakta daha rahat hareket ediyorlar. Herkesin kardeşçe bir arada yaşaması gerekiyor" dedi.

Hakkarililerin barışa ve huzur ortamına muhtaç olduğunu anlatan Hatipoğlu, birkaç yıl öncesine kadar ilde böyle bir ortamın bulunmadığını, süreç ile birlikte insanların korkmadan, kaygı duymadan gece yarılarına kadar dışarıda dolaşabildiklerini dile getirdi.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abidin Arslan da "Barış sürecinin yöremize, memleketimize getirdiği huzur ortamıyla artık her taraf cıvıl cıvıl. Dileğimiz yeni oluşacak hükümet ile sürecin devam etmesi. Bu huzur ortamının ve kardeşliğin ramazandan sonra da devem etmesi en büyük temennimizdir" diye konuştu.

Vatandaşlardan Hakan Taş ise Çözüm Süreci ile Hakkari'de özlemini duydukları bir ortama kavuştuklarına değinerek, "Hakkari geceleri renklendi. Biz istiyoruz ki gündüzleri de Hakkari'nin dağları da renklensin. Bundan böyle barut kokan dağlarımız artık çiçek koksun istiyoruz. Çözüm Süreci'nin hiçbir şekilde askıya alınmasını istemiyoruz. Bizler barışa susamışız kişileriz bütün günlerimiz bayram havasında olsun istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Ramazan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement