Hani'de Rehber Öğretmen Ve İdareciler Seminerde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hani'de Rehber Öğretmen Ve İdareciler Seminerde Buluştu

Hani\'de Rehber Öğretmen Ve İdareciler Seminerde Buluştu

Diyarbakır Hani ilçesinde rehber öğretmen ve İdareciler için 'İletişim ve Motivasyon' konulu seminer düzenlendi.

11.11.2013 10:18  Güncelleme: 10:57

Diyarbakır'ın Hani Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, Hani'deki rehber öğretmen ve İdareciler için 'İletişim ve Motivasyon' konulu seminer düzenlendi. Kaymakamlık Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Mahsum Burucu, Diyarbakır Sur İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şehmuz Tekin, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Hasan Tunç, Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Emrah Öner ve rehber öğretmenler katıldı.

"HER ÖĞRENCİ ÖĞRENEBİLİR, HER ÖĞRETMEN DE ÖĞRETEBİLİR"

Seminere konuşmacı olarak katılan Sur Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şehmuz Tekin, amaçlarının öğretmenleri motive etme, öğrencilerle ilişkileri kolaylaştırma, okullarda öğrencilerin şiddete yönelik eğilimlerini önleme ve zararlı alışkanlıklara bağlanmalarının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Tekin, "Ben bu mesleği iyi ki seçmişim dedirtmek. Kendilerine emanet edilen çocukları daha iyi yerlere getirmek için onlara destek olmak. Her öğrenci öğrenebilir, her öğretmen de öğretebilir. Başarısızlık denen bir şey yoktur. Başarısızlık, öğretmenin dersi anlatma biçimiyle, öğrencinin dersi öğrenme biçiminin uyuşmamasından kaynaklanan bir durumdur. Bugünkü seminerde öğretmenin ders anlatma biçimiyle, öğrencinin dersi dinleme biçiminin uyuşmasından bahsedip bunu örneklerle beraber Rehber öğretmen ve İdareci arkadaşlarla paylaşacağım." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZ ARTIK KENDİLERİNE SAYGI DUYULMASINI İSTİYOR"

Dünyanın hızla değiştiğini, yetişen gençliğin teknoloji ile yoğrulduğunu kaydeden Tekin, artık sorgulayarak öğrenen bir neslin ortaya çıktığını belirterek, "Bir insan için özgüven önemlidir. Biz hata yaparım endişesi taşıyarak yetiştik. Bunu kırmak lazım hatta herkes yapabilir. Önemli olan hatadan ders çıkarmaktır. Kendimizi seveceğiz kendini sevmeyen bir kişi başkalarını da sevemez. Kendini beğenmişlik bencillik gün geçtikçe artıyor. Bunun sebebi akşam yattığında muhasebe yapmamadır. Kendimize saygı duyacağız. Kendisine saygısı olan başkasına hakaret etmez, söz söylemez. Saygıya çok ihtiyacımız var. Kendisiyle barışık olmayan insan kimseyle diyalog kuramaz barışık olamaz. Kendisiyle kavgalı olan kişi başkalarıyla herkesle kavga eder. Günümüz de çocuklar çok zekiler. Daha iyi şartlarda teknoloji ve iyi beslenme ile büyüyorlar. Çocuklar artık anne ve babadan hocalardan daha çok şey biliyor. Çünkü sorgulayan bir nesil yetişiyor. Sorgulayan mantıkla yetişen çocuk özgüveni olan çocuklardır. Bilgi güçtür bilgi paylaşmaktır. Çocuklarımız artık kendilerine saygı duyulmasını istiyor" dedi.

"SAĞLAM KARAKTERLİ, ŞAHSİYETLİ VE DONANIMLI BİR GENÇLİK ARZU EDİYORUZ"

Rehber Hizmetlerinden sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahsum Burucu ise, "Gelecek kuşakları hep birlikte hazırlıyoruz. Gayretlerimiz ve çalışmalarımızda maksadımız gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir. İnsanı karakterler bakımından mücehhez bir şekilde sağlam karakterli, şahsiyetli ve donanımlı bir şekilde günün şartlarına uygun bir gençlik arzu ediyoruz. Dolayısıyla biz öğretmenlerin birikimlerini, görgülerini yenilememiz ve artırmamız gerekmektedir. Bilim sonsuz bir umman-ı derya. Eğitim bilimleri insan yetiştirme sanatı apayrı bir ustalık ve uzmanlık alanı. Böylesine önemli bir vazifeyi yerine getirirken, üniversite hayatında ve daha sonrasındaki aldığımız eğitimlerin üstüne birikimler koymamız gerekiyor" dedi.

"ÖĞRETMEN UMUDUN SİMGESİDİR"

Öğrencilerle anlamlı ilişkiler kurmanın oldukça önemli olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Burucu, "Öğretmen yaptığı işten zevk almalıdır. Siz zevk alın ki, çocuklarda mutlu olsun. Çok hoşuma giden bir söz var. Öğretmen çocukların değil insanlığın öğretmenidir. İyi bir öğretmenin iyimser olması gerekir. Öğretmen destek olan, destek verendir. Yetiştirdiğiniz öğrenciler sizlerin topluma kazandırdığı insanlardır. Bunun için öğretmen umudun simgesidir" dedi.

Öğretmenin, çocukların model aldığı bir yetişkin olduğunun altını çizen Burucu, davranış dili kullanan çocukların bu dili kendi davranış, çevre, anne-baba, öğretmenlerinden modelleyerek oluşturduğunu söyledi. Çocuklara, gençlere bir şeyler öğretip beceri kazandırmanın keyifli olduğu kadar zor süreçleri de bulunduğunu belirten Burucu, "Bu süreçte öğretmenin öğretme tarzının etkinliğinin çok büyük önemi var. Bu nedenle öğretmenin ne öğrettiği, nasıl öğrettiği, kime ne öğretmeye çalıştığı büyük önem taşıyor." dedi.

Seminer sonrasında Hani İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahsum Burucu, katılımcılara sunumundan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hani'de Rehber Öğretmen Ve İdareciler Seminerde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement